برو  
سایتهای مرتبط
  
نسخه شماره 3094 - 1391/10/05 -

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني:
انتخابات آزاد، شفاف و قانوني شرط بازگشت تعادل به کشور است

رئيس سازمان بازرسي کل کشور:
کساني که گفتند تحريم‌‌ها کاغذ پاره است، امروز بايد پاسخگو باشند


فعاليت زيرزميني دليل جلوگيري از فعاليت دانشجويان


هواپيما‌ربايي ناموفق در پرواز تهران - دمشق

پزشکيان در واکنش به اظهارات رييس‌جمهور :
آقاي رييس‌جمهور مسئول تورم‌و‌گراني شما هستيد، نه تحريم‌ها


اخبار کوتاه


خبر

سيد‌محمد خاتمي:
نبايد اصولگرا و اصلاح طلب را به طور مطلق مقابل هم قرار دهيم

يک تحليلگر مسائل نظامي‌و سياسي روسيه:
موشک‌هاي ناتو در ترکيه، ايران و روسيه را نشانه مي‌روند


هموطنان از سفرهاي غير ضروري به آمريکا اجتناب کنند


مخالفت دولت اوباما با تدابير کنگره عليه ايران


ادامه سياست تحريم و مذاکره به معناي بن‌بست گفت‌وگوهاست


ديپلماسي


لزوم وحدت و انسجام بين اصلاح‌طلبان


خبر

ادامه واکنش‌ها به اظهارات احمدي‌نژاد در صداوسيما
دولت به جاي پاسخگويي‌، فرافکني مي‌کند

سيد‌‌احمد‌هاشمي‌نژاد:
اصلاح‌طلبان در صورت حضور، پيروز انتخابات هستند

24 ساعت بعد از مصاحبه تلويزيوني با احمدي‌نژاد صورت گرفت
نقد آمار تورمي دولت در صدا و سيما

در گفت‌و‌گو با صباح زنگنه مطرح شد
تنش‌ها در مصر ادامه خواهد داشت

5 دي 1390 : دستور ويژه احمدي‌نژاد براي ساماندهي فوري بازار ارز
دستوري که خيلي اثر داشت!


روي دکه


زير پوست خبر


شکارچي‌ها – سازمان محيط‌زيست، پيوندتان مبارک باد

اسحاق جهانگيري:
وضع مردم بهتر نشده است
احمدي‌نژاد برنامه‌اي براي مقابله با تحريم‌ها نداشت

با بستن فضا جامعه اسلامي نمي‌شود


نامزد انتخاباتي اصلاح‌طلبان هنوز مشخص نشده است


اثبات حرفه‌اي بودن صدا‌و‌سيما


لابي ايران در آمريکا به زبان آمد؟


كاريکاتور


 آيت‌الله هاشمي رفسنجاني:
 انتخابات آزاد، شفاف و قانوني شرط بازگشت تعادل به کشور است 

 رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، اولين قدم در بازگشت تعادل به جامعه را برگزاري انتخابات آزاد، شفاف و قانوني خواند و گفت: با تحقق اين امر، همه نيروهاي سياسي فعال و مردم به نتيجه بيرون آمده از صندوق‌ها تمکين کرده و با همکاري و ياري‌رساني به دولت، مشکلات و معضلات کشور به ياري خداوند برطرف خواهد شد.

به گزارش ايلنا، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ديدار جمعي از اعضاي انجمن اسلامي ادوار دانشگاه‌هاي تهران و تبريز، ارائه تحليل درست و واقع‌بينانه از تحولات انقلاب اسلامي ايران را لازمه رسيدن به تصميم صحيح براي ادامه راه نظام اسلامي خواند و با بيان نقش نيروهاي مؤثر در پيروزي انقلاب اسلامي ايران و پس از آن گفت: اگرچه نيروهاي سياسي با سلايق گوناگون در انقلاب نقشي مهم داشتند، اما ملات و مبناي اصلي شکل‌گيري انقلاب اسلامي علي‌رغم تفاوت‌هاي قومي و فرهنگي، عشق و علاقه عموم مردم به اسلام و مکتب اهل‌بيت(ع) و نيز انتظار پيشرفت و توسعه در جهان پُرشتاب معاصر بود و همين امر موجب جلوداري حوزه‌هاي علميه و نيروهاي مسلمان در مبارزات عليه شاه به رهبري امام راحل(ره) شد.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني به ريزش‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره کرد و با بيان اينکه طبيعت انقلاب‌ها با افراط و تفريط عجين است، تصريح کرد: انقلاب اسلامي ايران نيز از اين مقوله مبرّا نبود، چنان که با شکل‌گيري نظام جمهوري اسلامي ايران، بسياري از گروه‌ها که با خواست مردم همراه نبودند و افکار افراطي داشتند، از صحنه حذف شدند. ايشان به وضع جامعه و فضاي سياسي کشور در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: جنگ تحميلي موجب شد جناح‌هاي گوناگون حاضر در صحنه نظام اسلامي اختلاف‌ها را به حداقل برسانند و تحت رهبري حضرت امام(ره) به خوبي و با پيروزي از دفاع مقدس خارج شوند.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني به بروز اختلافات پس از پايان جنگ تحميلي اشاره کرد و با اشاره به حساسيت اوضاع اقتصادي، سياسي و بين‌المللي کشور در آن مقطع گفت: بازسازي کشور و رفع محروميت‌هاي جامعه ايجاب مي‌کرد که از تمام نيروهاي دلسوز کشور اعم از چپ و راست و تندرو و کندرو براي ساختن بنيان‌ها و توليد و اقتصاد کشور استفاده شود و اين امر سبب شد، دولتي نسبتاً متعادل شکل بگيرد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين شبهه که چرا ريشه اختلاف، تضاد و انحراف از ابتدا در نظام جمهوري اسلامي خشکانده نشد، وجود اختلاف و تضاد را طبيعي و موجب پويايي جامعه خواند و تصريح کرد: در هيچ دوره از انقلاب و نظام اسلامي بنا نبود که نيروهايي که قصد خدمت داشتند، علي‌رغم اختلاف سلايق آرا حذف شوند، بلکه هنر حضرت امام و انقلابيون، حفظ همه نيروهاي در صحنه بود مگر اينکه بر ضد انقلاب و نظام، دست به اسلحه ببرند و چنين شد که گروههايي نظير منافقين و فدائيان خلق از صحنه انقلاب حذف و نيروهاي چپ و راست و متعادل‌ها حفظ و با مديريت بنيانگذار جمهوري اسلامي و رهبر معظم انقلاب تا پايان دولت اصلاحات حفظ شدند.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به نقش متعادل‌کننده حضرت امام و سپس رهبري معظم انقلاب ميان نيرو‌ها و دلسوزان جامعه از جناح‌ها و سلايق گوناگون، حفظ تعادل و توازن ميان نيروهاي سياسي را ضامن پويايي و رشد و پيشرفت کشور خواند و افزود: حذف برخي گروه‌ها با سلايق سياسي مختلف هيچ‌گاه به صلاح کشور نبوده و راه درست اداره جامعه هم بازگشت به تعادل و پرهيز از حذف دلسوزان و وفاداران به انقلاب و قانون اساسي است. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام حفظ نيرو‌ها و دلسوزان واقعي کشور از سلايق گوناگون را هنر اداره کشور خواند و گفت: راه درست و واقع‌بينانه اين است که تعادل را به جامعه باز گردانيم و اين امر شدني و قابل تحقق است.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني اولين قدم در بازگشت تعادل به جامعه را برگزاري انتخابات آزاد، شفاف و قانوني خواند و گفت: با تحقق اين امر، همه نيروهاي سياسي فعال و مردم به نتيجه بيرون آمده از صندوق‌ها تمکين کرده و با همکاري و ياري‌رساني به دولت، مشکلات و معضلات کشور به ياري خداوند برطرف خواهد شد.

همکاري گروه‌هاي گوناگون عراقي

همچنين دكتر ابراهيم بحرالعلوم، وزير نفت سابق و مشاور كنوني پارلمان عراق كه به دعوت اتاق بازرگاني ايران به كشورمان سفر كرده، با آيت‌الله‌هاشمي رفسنجاني ديدار و گفت‌وگو كرد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين ديدار روابط دو كشور عراق و جمهوري اسلامي ايران را خوب و رو به توسعه خواند و با تأكيد بر لزوم شناسايي زمينه‌هاي مشترك توسعه همكاري‌ها گفت: تهران و بغداد مي‌توانند به دور از اختلاف‌نظرهاي جزئي، همكاري‌هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي خود را به بالاترين سطح برسانند و اين امر به نفع دو كشور، منطقه و جهان اسلام است.

آيت‌الله‌هاشمي رفسنجاني با اشاره به توسعه دموكراسي در عراق و التزام گروه‌ها، اقوام و مليت‌هاي گوناگون به همزيستي مسالمت‌آميز در اين كشور، نقش شخصيت‌هاي ملي و مذهبي و مراجع و روحانيون عراق را در رسيدن به تفاهم حداكثري و رفع اختلافات، مهم توصيف كرد و گفت: عراق پس از خروج نيروهاي بيگانه از اين كشور، مرحله حساس و سرنوشت‌سازي را پشت سر مي‌گذارد و حوادث و اتفاقات غيرمترقبه و كوچك نبايد آتش اختلافات را شعله‌ور كند، چرا كه اين امر توسعه و رشد عراق را به تعويق افكنده و موجبات سوءاستفاده بيگانگان را فراهم خواهد كرد.

عضو مجلس خبرگان رهبري، لزوم توسعه همه‌جانبه اقتصادي عراق را يادآور شد و گفت: توسعه بخش‌هايي نظير صنعت نفت و كم‌‌توجهي به زيربناهايي نظير برق، آب، جاده و ساير موارد، آينده اقتصاد عراق را دچار مشكل خواهد كرد. ايشان افزود: جمهوري اسلامي ايران تجربيات فراواني در زمينه ساخت زيربناهاي اقتصادي نظير سد، برق و آب دارد كه مي‌تواند مورد استفاده كشور دوست و همسايه عراق قرار گيرد. آيت‌الله‌هاشمي رفسنجاني در پايان با آرزوي سلامتي هر چه زودتر براي جلال طالباني رئيس‌جمهور عراق، گروه‌هاي گوناگون عراقي را به تقويت همكاري و رفع اختلافات از طريق گفت‌وگو و همكاري دعوت كرد.


 رئيس سازمان بازرسي کل کشور:
 کساني که گفتند تحريم‌‌ها کاغذ پاره است، امروز بايد پاسخگو باشند 

 رئيس سازمان بازرسي کل کشور گفت: کساني که معتقد بودند تحريم کاغذ پاره‌اي بيش نيست و تدبير لازم را در مواجهه با آن نينديشيدند، اکنون که کشور دچار مشکل شده است بايد پاسخگو باشند.

به گزارش ايلنا، حجت‌الاسلام مصطفي پورمحمدي در جمع اعضاي کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني ايران، نمايندگان اعضاي استاني اتاق، رؤساي کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني استان‌ها و رؤساي تشکل‌هاي کشاورزي کشور، ضمن اشاره به حضورش در اتاق‌هاي بازرگاني استان‌هاي مختلف کشور و لزوم گفتگوي مسئولين با فعالان اقتصادي گفت: کساني که معتقد بودند تحريم کاغذ پاره‌اي بيش نيست و تدبير لازم را در مواجهه با آن نينديشيدند، اکنون که کشور دچار مشکل شده است بايد پاسخگو باشند.

وي با اشاره به بحران کم آبي در ايران و مشکلات استان‌هايي نظير اصفهان و کرمان گفت: «امروزه به علت کم شدن حجم ذخائر آب زيرزميني کشور که آن هم ناشي از دادن مجوزهاي بي‌رويه براي حفر چاه بوده است، با بحراني مواجهيم که اگر تدبير لازم را نينديشيم، با مشکلات تاريخي و فراتاريخي روبرو خواهيم شد.»

پورمحمدي با اشاره به چند برابر شدن زمين‌هاي زير کشت محصولات کشاورزي در چهل سال اخير گفت: «زماني که توليدات کشاورزي ما هشت تا ده برابر بيشتر مي‌شود، ما بايد براي عدم وقوع بحران آبي، الگوي مصرف خود را تغيير دهيم». رئيس سازمان بازرسي کل کشور با اذعان به اولويت بخشيدن به بازرسي‌هاي معطوف به حوزه محيط زيست در سازمان تحت امرش افزود: «در سازمان بازرسي کل کشور، در حوزه محيط زيست و مسائلي نظير آب، حساسيت به خرج مي‌دهيم. پورمحمدي با انتقاد از صنعتگران، توليدکنندگان و کشاورزان که به تسهيلات بانکي وابستگي دارند گفت: «همه فعالان اقتصادي ما در همه حوزه‌ها مي‌خواهند از تسهيلات بانکي استفاده کنند. البته ما هم از آنان در برابر سيستم بانکي حمايت مي‌کنيم. اما نبايد اين پيش فرض وجود داشته باشد که همه اقدامات و کار‌ها را بايد با وام و تسهيلات بانکي به نتيجه رساند. نتيجه اين وضعيت همين مي‌شود که امروز با انبوهي از معوقات بانکي روبرو هستيم. البته اين سخن که ما 300 نفر داريم که پول‌ها را گرفته‌اند و پس نداده‌اند، سخن درستي نيست. عدد و رقم خيلي بالا‌تر از اين‌ها است و ما تا عمق روستا‌هايمان تسهيلات داده‌ايم و اکنون نمي‌توانيم پول‌ها را پس بگيريم.»

وي با تأکيد بر اصلاح اين چرخه معيوب گفت: «علاوه بر اين بايد رفتار کشاورزي ما و همچنين الگوي مصرف ما نيز تغيير پيدا کند تا اين‌که در اقتصاد کشاورزي ما تحول پديد آيد.» رئيس سازمان بازرسي کل کشور با اشاره به معضل درياچه اروميه گفت: «ما در مورد اين معضل زيست‌محيطي نيز با اساتيد دانشگاه اروميه، متخصصين امر و مسئولان محلي جلسه داشته‌ايم و به اين جمع‌بندي رسيده‌ايم که وجود 18 هزار حلقه چاه غير مجاز و نيز الگوي مصرف بد آب در استان آذربايجان غربي از دلايل خشک شدن درياچه اروميه است». وي با نقد طرح‌هايي نظير انتقال آب درياي خزر به درياچه اروميه افزود: «گاهي اوقات حرف‌هاي عجيبي زده مي‌شود و البته اين‌گونه حرف‌ها و عمل‌هاي غيرکار‌شناسي نبايد ما را مأيوس کند، بلکه بايد تفکر و تعقل را در دستور کار قرار دهيم و با برنامه‌ريزي مدون، اصلاح امور را پيگيري کنيم.»

پورمحمدي با اشاره به کم شدن سالانه يک متر از حجم آب زيرزميني کشور گفت: «اگر دقيق و کار‌شناسي شده به اين موضوع بنگريم و البته اگر مدير با جسارت و پرجرأتي وجود داشته باشد، بايد دستور دهد تا کف شکني ممنوع شود. چرا که با کف شکني نمي‌توان به کشاورزي ادامه داد، چرا که استفاده بيش‌از حد مجاز از ذخائر زير سطحي، به هيچ وجه منطقي نيست و براي آينده کشور مضر است.»


 فعاليت زيرزميني دليل جلوگيري از فعاليت دانشجويان 

 دبير سابق تشکيلات اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان با بيان اينکه مسوولان وزارت علوم و وزارت بهداشت به درخواست دانشجويان براي تاسيس تشکل‌هاي جديد دانشجويي پاسخ منفي دادند، گفت: جلوگيري از فعاليت قانوني دانشجويان موجب فعاليت غيرقانوني آنان در فضاي سايبري و زيرزميني مي‌شود.

مهدي اميريان در گفت‌وگو با مهر، با اشاره به درخواست دانشجويان دانشگاه‌هاي سراسر کشور براي تاسيس تشکل‌هاي دانشجويي گفت: از يکسال و اندي پيش تا به امروز تعداد زيادي از دانشجويان در دانشگاه‌هاي مختلف کشور از جمله انجمن‌هاي اسلامي دانشگاه‌ها درخواست تاسيس تشکل‌هاي دانشجويي داده اند و روند قانوني آن را نيز طي کرده اند.

دبير سابق تشکيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان، افزود: به موجب مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي دانشجويان مي‌توانند درخواست تاسيس تشکل دانشجويي داشته باشند و مسئولان دانشگاه‌ها موظفند تا حدود يکماه و نيم پس از دريافت درخواست کتبي دانشجويان پاسخ آنان را به صورت کتبي بدهند که بايد يا موافقت کرده باشند و يا در صورت مخالفت دلايل خود را بياورند، اما متاسفانه مسئولين دانشگاه‌ها خود را ملزم به پاسخگويي ندانستند.

دبير سابق تحکيم وحدت با بيان اينکه اين موضوع توسط دانشجويان به هيات مرکزي نظارت و تشکل‌هاي اسلامي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت ارجاع داده شد، تصريح کرد: اين هيات مرکزي نيز موظف است حداکثر دو ماه پاسخ دانشجويان را بدهد، اما متاسفانه اين هيات هم هيچ پاسخي نداد.

وي با اشاره به دانشگاه‌هايي که دانشجويان آن درخواست تاسيس تشکل دانشجويي داشتند، گفت: دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه چمران اهواز، علوم پزشکي اهواز، علوم پزشکي اروميه، دانشگاه اراک، دانشگاه اصفهان، دانشگاه کردستان و... که دانشجويان آن پس از طي مراحل قانوني و درخواست کتبي و بعد از گذشت چهار ماه و نيم از اين موضوع سعه صدر نشان دادند و اين موضوع خبري نکردند، اما امروز يکسال از اين قضيه مي‌گذرد و هيچ کس پاسخگوي آنان نيست.


 هواپيما‌ربايي ناموفق در پرواز تهران - دمشق 

 جانشين فرمانده سپاه حفاظت هواپيمايي تصريح کرد: امسال هيچ موردي مبني بر تلاش افراد براي ربايش هواپيما نداشتيم و آخرين مورد آن مربوط به پرواز تهران به دمشق بود که مي‌خواستند هواپيما را به نقطه ديگري ببرند اما موفق به اين کار نشدند.

سرهنگ صفرعلي موسوي در نشست خبري به مناسبت 5 دي ماه سالروز صدور فرمان تاريخي امام مبني بر تشکيل سپاه حفاظت هواپيمايي برگزار شد، با بيان اينکه‌ از سال 63 تاکنون 20 مورد درگيري در داخل هواپيما داشتيم که 12 مورد آن منجر به درگيري و خونريزي شد گفت: مهمترين اين در‌گيري‌ها در پرواز اهواز به بندرعباس بود که بيش از 20 تروريست وارد هواپيما شده بودند. وي اظهار داشت: با اقدامات زميني اين تعداد به بيش از 100 مورد رسيده که همه آنها توسط سپاه حفاظت هواپيمايي خنثي شده است. موسوي با اشاره به آخرين هواپيما ربايي در پرواز اهواز به بندرعباس گفت: بيش از 2 نفر از همکاران ما در اين پرواز در مقابل بيش از 20 نفر از تروريست‌ها ايستادگي کردند و 50 مورد جراحت برداشتند، اما در نهايت موفق شدند و مدال شجاعت نيز از مقام معظم رهبري دريافت کردند. جانشين فرمانده سپاه حفاظت هواپيمايي با اشاره به اينکه تا پيش از حادثه يازده سپتامبر تنها مساله در صنعت هوانوردي، ايمني مسافران بود، اما پس از آن مسائل امنيتي نيز به شدت مورد توجه قرار گرفت گفت: خوشبختانه در کشور ما در اين زمينه کارهاي خوبي صورت گرفته است. تعداد اقداماتي که عليه هوانوردي ما صورت گرفته بود، هيچ گارد حفاظتي در دنيا با اين حجم مواجه نبوده است.

وي اظهار داشت: سپاه حفاظت هواپيمايي به سرعت خود را به سطح گارد بين‌المللي هواپيمايي رسانده است وايکائو و OSA بارها از وضعيت امنيت پروازهاي ما را بازديد کرده‌اند.

موسوي با بيان اينکه ايکائو در پنج سال اخير پنج بار از گارد حفاظت سپاه بازديد کرده است گفت: اقدامات ما در پيش از پرواز و روي زمين بي‌نظير است. آنها ما را به عنوان يکي از موفق‌ترين کشورها در زمينه حفاظت هواپيمايي عنوان کرده‌اند، البته من معتقدم که ما اولين کشور در زمينه امنيت پرواز هستيم، اما بنا به دلايل سياسي هيچگاه آنها به اين مساله اذعان نکرده‌اند.


 پزشکيان در واکنش به اظهارات رييس‌جمهور :
 آقاي رييس‌جمهور مسئول تورم‌و‌گراني شما هستيد، نه تحريم‌ها 

 عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اظهارات قبلي رييس‌جمهور در خصوص بي‌اهميت بودن تحريم‌ها تاکيد کرد:آقاي رييس‌جمهور! مسئول بيکاري، تورم و گراني و تعطيلي بسياري از کارخانه‌ها در کشورتحريم‌ها نيست بلکه شما هستيد.

مسعود پزشکيان در گفت‌وگو با خانه ملت گفت:اين نوع برگزاري نشست و برنامه براي يک نفر و سکوت کردن در برابر ارائه تمامي آمارهاي نادرست وي صحيح نيست. نماينده تبريز افزود: کسي که در حال سوال پرسيدن است تنها سوال مي‌پرسد و انتقادات وارد را به درستي مطرح نمي‌کند، البته شايد اطلاع دقيق ندارد و يا قدرت اين را که در برابر رييس دولت و سخنان نادرست وي ، واقعيت را بگويد.

پزشکيان با انتقاد از اظهارات رييس‌جمهور تاکيد کرد: واقعيت اين است که وقتي رييس جمهور در خصوص قانون صحبت مي‌کند و بعد مي‌گويد بگذارند ما اجرا کنيم از اساس حرفهاي ايشان هيچ منطقي ندارد.

وي ادامه داد: هميشه از نظر علمي 3 اصل مشخص است به اين شرح که چه کسي مسئول است، چگونه بايد اين مسئوليت را انجام دهد و چگونه بايد پاسخ دهد؟

پزشکيان با انتقاد از اظهارات رييس‌جمهور گفت: رييس‌جمهور مطرح مي‌کنند که مسئول هستند و اختيار دارند وبايد بگذاريم تمامي کارها را ايشان با صلاحديد خود انجام دهند اما همين امروز اين همه تورم و گراني همه را گردن آمريکا و ديگران مي‌اندازد.

اين نماينده مجلس با اشاره به اظهارات قبلي رييس‌جمهور در خصوص بي‌اهميت بودن تحريم‌ها تاکيد کرد: مگر رييس‌جمهورمدعي نبودند اين کاغذ پاره‌ها قطعنامه‌هاي بي‌اثر است؟ پس چرا امروز که مي‌گويند قطعنامه‌ها فلج‌کننده است؟

وي تصريح کرد: صد سال ديگر با اين کارکرد ما اين مشکلات را داريم و رييس‌جمهور بايد از همان روز نخست با واقع‌بيني در خصوص قطعنامه‌ها با يک نگاه منطقي پيش مي‌رفت.

پزشکيان با تاکيد بر اين که فرافکني‌هاي رييس‌جمهور توجيه مسائل فعلي نمي‌تواند باشد، افزود:نبايد دنيا را ناديده بگيريم، وضعيت کشور را ناديده بگيريم و در ذهن خودمان بگوييم بله مشکلات ناشي از ديگران است و ما نقشي در اين وضعيت ندارم.

وي نگاه غير منطقي تيم دولت را به مسائل عامل بسياري از مشکلات توصيف و تصريح کرد:همه مي‌دانستند ما مشکل داريم و شما در آن روزها مدعي شديد که مشکلات را حل مي‌کنيم اما امروز که نتوانستيد و با مديريت نادرستتان مشکلات را زياد کرديد اين گونه ادعا مي‌کنيد؟

وي افزود:بيکاري ، تورم و گراني غوغا مي‌کند و کارخانه‌ها در کشور با 50 درصد و بعضي‌ها با 30 درصد کار مي‌کنند و برخي نيز درهايشان را بسته‌اند.

پزشکيان در خصوص اصرار رييس جمهور براي افزايش ميزان يارانه نقدي گفت:دولت در پي اين است که به مردم يارانه بيشتر بدهد و بعد بنزين 5000 توماني را براي اين جامعه بياورد.

عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس تاکيد کرد:حرف‌هاي ايشان را کدام کارشناس اقتصادي در دنيا قبول دارد؟ مبناي علمي کارشناسي من نيستم و ايشان هم نيست کارشناسان اقتصادي مستقل از ايشان هستند که به شدت به اين اقدامات انتقاد دارند.


 اخبار کوتاه 

 همکاري موشکي ايران و کره شمالي

وزير دفاع نسبت به اين ادعا که ايران ضمن همکاري موشکي با کره شمالي نسبت به اعزام کارشناس نظامي نيز اقدام کرده است، تصريح کرد: اين ادعاها يک گمانه‌زني بيش نيست و جمهوري اسلامي ايران تا کنون کسي را بدين منظور نفرستاده است. به گزارش ايلنا، احمد وحيدي در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع‌رساني دولت به توليد انبوه پرنده‌هاي بدون سرنشين اشاره و خاطر نشان کرد: ايران هم اکنون انواع پهپادها را در اختيار دارد و در اين حوزه به توانمندي‌هايي دست يافته است. وزير دفاع افزود: امروز ايران در حوزه پرنده‌هاي بدون سرنشين صاحب سبک و توانمندي‌هاي مستقل است و برنامه‌هاي ويژه اي دارد. وحيدي در مورد توليد انبوهRQ170 گفت: طبيعي است که از تمام فرصت‌ها بايد حداکثر بهره را ببريم و اين حق ماست.

وحدت اصولگرايان با اصلاح‌طلبان

سخنگوي فراکسيون رهروان ولايت گفت: اين فراکسيون از هفته ديگر به انتخابات رياست جمهوري و شورا‌ها ورود پيدا خواهد کرد. رمضان‌علي شجاعي کياسري در گفت‌و‌گو با ايلنا گفت: اصل بر اين است که اصولگرايان به يک وحدت و کانديداي واحد در انتخابات پيش رو برسند واين درصورتي است که اصلاح طلبان در انتخابات حضور پرنگ داشته باشند يعني با بسيج نيروهاي خود در سطح نخبگان و مردم تلاش کنند براي انتخابات فعاليت مفيد داشته باشند. سخنگوي فراکسيون رهروان ولايت بيان کرد: اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست جمهوري و شورا‌ها حضور پررنگي نداشته باشند رقابت ميان اصولگرايان خواهد بود.

تهران مخاطره امنيتي ندارد

استاندار تهران گفت: تمام پيش‌بيني‌هاي لازم را انجام مي‌دهيم تا هيچگونه مشکل امنيتي در انتخابات و در مسير منتهي به آن در استان تهران نداشته باشيم. مرتضي تمدن در گفت‌وگو با ايسنا، با تاکيد بر اين که بحث آموزش مجريان انتخابات و ايجاد زيرساخت‌هاي لازم براي ارتباط رايانه‌اي بين حوزه‌هاي انتخابيه در مسير منتهي به انتخابات‌ سال 92 شروع شده است، گفت:‌همچنين بحث اصلاح تقسيمات کشوري در استان تهران نيز دنبال مي‌شود. وي با بيان اين که منتظر اعلام برنامه زمانبندي انتخابات هستيم، ‌افزود: پس از روشن شدن نتيجه اصلاح قانون انتخابات در شوراي نگهبان بحث ابلاغ جدول زمانبندي نيز مورد توجه قرار مي‌گيرد و ما پس از اين مرحله برنامه‌هاي بعدي خود را براي انتخابات‌هاي آينده دنبال مي‌کنيم.

افزايش درخواست‌‌ تشکيل گروه‌هاي سياسي

دبيرکميسيون ماده 10 احزاب گفت: در مقاطع انتخابات که در واقع اوج نشاط سياسي گروه‌ها و مجموعه‌هاي علاقمند به نقش‌آفريني سياسي در سرنوشت کشوراست با افزايش رغبت براي تشکيل گروه‌هاي سياسي قانوني مواجه هستيم. سيدمحمدعلي پورموسوي در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به اين سؤال که آيا درخواست‌ مجوزهاي جديد براي تأسيس حزب داريد؟ و کدام حزب‌ها مي‌توانند فعاليت کنند و اجازه فعاليت دارند، اظهارداشت: در اين خصوص آمار و ارقام مشخص و يکساني را نمي‌توان ارائه داد، اما عمدتاً عرف و رويه معمول در فضاي سياسي کشور اين است که در مقاطع انتخابات که در واقع اوج شور و نشاط سياسي گروه‌ها و مجموعه‌هاي علاقمند به نقش‌آفريني سياسي در سرنوشت کشور هستند ما مواجه با افزايش رغبت و انگيزه براي تشکيل گروه‌هاي سياسي قانوني هستيم. دبيرکميسيون ماده 10 احزاب تصريح‌کرد: باتوجه به حجم درخواست‌ها و پرونده‌هاي تکميل شده اکنون کميسيون ماده 10 به صورت منظم جلسات خود را برگزار و رسيدگي لازم را معمول مي‌نمايد.

مسووليت مرتضوي و عملي مجرمانه

نماينده تهران گفت: مسئوليت مرتضوي به عنوان رياست سازمان تأمين اجتماعي نه تنها وجاهت قانوني ندارد، بلکه يک عمل مجرمانه است و چنانچه وزير کار عکس‌العمل نشان ندهد، احتمال استيضاح قوت مي‌گيرد. علي مطهري در گفت‌وگو با فارس با اشاره به غيرقانوني بودن تصدي سعيد مرتضوي به عنوان مديرعامل صندوق تأمين اجتماعي پس از اصلاح اساسنامه توسط هيئت دولت و ضرورت عزل وي اظهار داشت: هيئت دولت چندي پيش اساسنامه صندوق تأمين اجتماعي را اصلاح و عنوان آن را به سازمان تغيير داد و بدين وسيله سعي کرد تا حکم ديوان عدالت اداري درباره انتخاب آقاي مرتضوي به منظور مديرعاملي صندوق تأمين اجتماعي را بي‌اثر کند. وي افزود: با تغييرات صورت گرفته، يک محل قانوني براي مديريت آقاي مرتضوي پيدا شد و وي مطابق اساسنامه اصلاحي به سمت رئيس سازمان تأمين اجتماعي منصوب شد. عضو کميسيون فرهنگي مجلس خاطرنشان کرد: در اين راستا اصلاحيه هيئت وزيران در اساسنامه صندوق تأمين اجتماعي مطابق با اصل 138 قانون اساسي توسط رئيس مجلس شوراي اسلامي به عنوان مسئول نظارت بر انطباق مصوبات دولت با قوانين باطل شناخته شد و اصلاح عنوان اين صندوق و همين طور نحوه انتخاب و شرايط تصدي ارکان صندوق و برخي موارد ديگر مغاير قانون تشخيص داده شد. نماينده تهران ادامه داد: در واقع هرگونه دخل و تصرف در حوزه اين سازمان عمل مجرمانه شناخته مي‌شود و تبعا يا آقاي سعيد مرتضوي بايد از سمت خود کناره‌گيري کند و يا وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي او را برکنار و مديرعامل جديدي را براي صندوق تأمين اجتماعي تعيين کند.

مخالفت با محدوديت اختيارات وزارت کشور

وزير کشور با بيان اين‌که طرح اصلاح قانون انتخابات در برخي مواقع با قانون اساسي و اصل تفکيک قوا مغايرت دارد، تصريح کرد: مخالفت خود را در اين رابطه صراحتا اعلام کرده‌ايم. به گزارش ايسنا، مصطفي محمد نجار در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات توسط مجلس تهيه و به شوراي نگهبان ارائه شده و بايد ببينيم نتايج آن چه بوده و آن موقع نظر خود را اعلام کنيم. وي ادامه داد: اين طرح در بسياري از اختيارات وزارت کشور محدوديت ايجاد کرده است.


 خبر 

 هدفمندي يارانه‌ها در جلسه غير‌علني

يک عضو هيات رئيسه گفت: در جلسه غير‌علني امروز مجلس، علاوه بر آشنايي نمايندگان با تدوين بودجه، موضوعات اقتصادي و هدفمندي يارانه‌ها نيز بررسي مي‌شود. حجت‌الاسلام حسين سبحاني‌نيا در گفت‌وگو با فارس با بيان اينکه تا کنون جوابيه‌اي از سوي دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در مورد صحبتهاي رسايي به هيئت‌رئيسه مجلس نرسيده است گفت: در صورت رسيدن اين جوابيه به مجلس هيات‌رئيسه آن را بررسي مي‌کند و چنان‌چه متن مورد نظر متناسب با صحبت‌هاي حميد رسايي باشد در صحن مجلس قرائت مي‌شود. وي افزود: در صورت وارد دانستن موارد مطرح در جوابيه ارسال شده از سوي دفتر‌هاشمي توسط هيات‌رئيسه، متن مورد نظر تا دوبرابر صحبت‌هاي رسايي در صحن مجلس قرائت مي‌شود. عضو هيات‌رئيسه مجلس با اشاره به جلسه غيرعلني فرداي مجلس اظهار داشت: در جلسه فردا موضوع بودجه سال 92 و نحوه رسيدگي به آن در مجلس و همچنين اولويتهاي مدنظر دولت مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد که در اين جلسه آقايان کردبچه و ممبيني از معاونت راهبردي رياست‌جمهوري نيز حضور خواهند داشت.

فساد بزرگ مالي متوجه دولت

سخنگوي کميسيون قضايي و حقوقي مجلس، گفت: در پرونده فساد مالي بزرگ، اتهام متوجه بدنه دولت است و اينکه برخي مي‌گويند در پرونده فساد بزرگ نفهميديم چه شد، به اين دليل است که فساد اداري در سيستم، متوجه دولت است. محمد‌علي اسفناني در گفت‌وگو با خانه ملت، گفت: متاسفانه سيستم اداري در بحث اجرا از سلامت کافي برخوردار نيست و در برخي دستگاه‌ها فساد اداري حاکم است. وي گفت: اگر در دستگاهي، کاري خلاف مقررات انجام شود يا امتياز خاصي به فردي که شايسته نيست داده شود، هر چه رده دستگاه يا فردي که تخلف را انجام‌ مي‌دهد يا امتيازي به کسي مي‌دهد بيشتر باشد، ميزان تخلف و جرم بالاتر مي‌رود چنان که در پرونده فساد مالي بزرگ چنين شد. وي گفت: وقتي رئيس قوه قضاييه که صالح‌ترين مقام در بحث رسيدگي به تخلفات کشوري است، با بي‌پردگي اعلام مي‌کند که منتظر دريافت ليست مفسدان اقتصادي است که رئيس جمهوري از ابتداي رياست جمهوري خود بارها اعلام کرده اين ليست را فاش مي‌کند، هيچ عذري در ارائه نکردن اين ليست به قوه قضاييه وجود ندارد مگر اينکه مطابق با واقعيات نباشد يا ملاحظه‌اي براي معرفي کردن اين افراد در کار باشد.

سوءمديريت دولت در بحران سلامت

عضو کميسيون بهداشت ودرمان مجلس، با انتقاد از سوء‌مديريت دولت به‌علت پيش‌بيني نکردن وضعيت‌ آتي حوزه دارو گفت: به طور حتم اظهارات رئيس‌جمهور درباره اختصاص کامل ارز دارو واقعيت نداشته و دولت با اين اقدام تنها به دنبال فرافکني است.

عبدالرحمان رستميان در گفت ‌وگو با خانه ملت، عملکرد دولت و بانک مرکزي در سال 91 براي اختصاص ارز واردات دارو را نامطلوب خواند وگفت: طبق آمارها، بانک مرکزي در چهار ماهه نخست سال 91 هيچ اعتباري براي واردات دارو در نظر نگرفته بود که اين نشان از سوء مديريت بانک مرکزي دارد. وي با اعلام اينکه تاکنون براي واردات دارو حدود يک ميليارد دلار ارز اختصاص داده شده است، افزود:‌ اين اعتبار يک سوم کل اعتبارات حوزه دارو است، از اين‌رو بانک مرکزي و دولت بايد هر چه سريع‌تر در جهت اختصاص اعتبارات تلاش کند.

بيکاري عامل اصلي وقوع جرايم

رئيس کميسيون قضايي وحقوقي مجلس، با تاکيد بر اينکه برخي زمينه‌هاي جرم‌زايي مربوط به خارج از سيستم قضايي است، گفت: امروزه برخي از رفتارهايي که تخلف بوده، جرم محسوب مي‌شود به همين دليل شاهد افزايش پرونده‌هاي ورودي به دادگاه‌ها هستيم. اللهيار ملکشاهي در گفت‌وگو با خانه ملت، با تاکيد براينکه برخي زمينه‌هاي جرم‌زايي خارج از سيستم قضايي است، تصريح کرد: به دليل نبود فرصت شغلي و افزايش بيکاري در کشور، شاهد برخي جرايم از جمله سرقت مي‌شويم که همين موضوع منجر به افزايش جرايم و افزايش تعداد پرونده‌ها در دادگاه‌ها ‌شده است.

محکوميت 80 نفر ديگر در پرونده‌ فساد مالي

دادستان عمومي و انقلاب تهران از ايجاد دادسراي جرايم پولي و بانکي و محکوميت 80 نفر ديگر مرتبط با پرونده فساد بزرگ مالي خبر داد. به گزارش ايسنا، عباس جعفري‌دولت‌آبادي در مراسم توديع و معارفه سرپرستان دادسراهاي نواحي 6 و 19 گفت: با پيشنهاد ما و موافقت رييس قوه قضاييه به زودي دادسراي جرايم پولي و بانکي ايجاد مي‌شود که اين دادسرا به مسائل پولشويي، موسسات مالي غيرمجاز، معوقات و اختلاس‌ها رسيدگي مي‌کند. وي اعلام کرد: از پرونده نخست فساد بزرگ مالي تاکنون 17 کيفرخواست ديگر مرتبط با اين پرونده صادر شده و 80 نفر نيز محکوم شده‌اند. جعفري دولت‌آبادي در جمع خبرنگاران نيز در خصوص پرونده‌اي که براي فوت نيما نهاونديان يکي از مجريان صداوسيما تشکيل شده در پاسخ به اين سوال که آيا فرضيه قتل وجود دارد؟ گفت: بر اساس اطلاعاتي که ديشب گرفتم بحث قتل مطرح نيست. منتظر نظر پزشکي قانوني هستيم و تحقيقات تازه شروع شده است. دادستان تهران گفت: علي‌اکبر جوانفکر خود را به زندان معرفي کرد. وي در پاسخ به اين که پرونده قضات کهريزک با چه اتهاماتي به دادگاه ارسال شده است، اظهار کرد: اعلام اتهام قبل از قطعيت حکم خلاف قانون است. دادستان تهران گفت: به زودي پرونده مهدي هاشمي به دادگاه ارسال مي‌شود. وي در مورد گودبرداري‌هاي غيراصولي که قرباني مي‌گيرد گفت: اين پرونده در دادسراي جنايي تشکيل شده اما متهمان آزاد شدند زيرا شهرداري کمک‌هاي خوبي براي اسکان خانواده‌ها انجام داد. دادستان عمومي و انقلاب تهران در خصوص نطق رسايي در مورد يکي از مسوولان نظام گفت: ما اين موضوع را به دادسراي ويژه روحانيت ارجاع داديم و اجازه دهيد در آنجا رسيدگي شود. وي در مورد نتيجه کميسيون يازده نفره در رابطه با مرگ ستار بهشتي اظهارکرد: اين بار کميسيون يازده نفره‌اي از متخصصين مختلف تشکيل و تاييد شد ستار بهشتي بيماري نداشته و محتمل‌ترين دليل مرگ مي‌تواند ناشي از ضربه يا ضربات يا فشار شديد رواني باشد.


 سيد‌محمد خاتمي:
 نبايد اصولگرا و اصلاح طلب را به طور مطلق مقابل هم قرار دهيم 

 رئيس‌جمهوري سابق ايران ضمن تشريح وضعيت فعلي فعاليت سياسي درکشور تصريح کرد: اينک که در خزان فعاليت‌هاي سياسي به سرمي‌بريم و بسياري از جريانات و گروه‌هاي سياسي وابسته به انقلاب و داراي اصل و ريشه به لحاظ فعاليت در محدوديت و محروميت هستند، وجود شوراي هماهنگي جبهه اصلاح طلبان يک نقطه اميد است.

به گزارش ايلنا، سيد‌محمد خاتمي در ديدار با اعضاي ستاد برگزاري همايش اصلاح طلبان گفت: شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات درشرايط فعلي به حق و انصاف يکي ازنقاط اميد بخش در فعاليت سياسي جريان اصلاحات محسوب مي‌شود و مي‌تواند مرجع نمايندگي و هماهنگي ميان جريان اصلاحات باشد.

رئيس دولت اصلاحات با تاکيد بر محوريت شوراي هماهنگي اصلاحات در دست يافتن به يک خرد جمعي افزود: اميدواريم همه گروه‌ها و جريان‌هاي داخل جبهه اصلاحات به نوعي به وحدت و اتفاق نظر برسند. من علاقمند به اين جريان هستم و اميدوارم در اين مدت که پيش رو داريم شوراي هماهنگي اصلاحات با سابقه‌اي که در طول سال‌هاي گذشته دارد و تجارب ارزنده‌اي که به دست آورده است بتواند به يک ديدگاه جمعي برسد و طبعا هر تصميمي که اتخاذ شود از مجراي شورا اعلام و پيگيري خواهد شد.

رئيس بنياد باران ضمن اشاره به برگزاري کنگره بزرگ جبهه اصلاح‌طلبان در روز‌هاي پاياني دي ماه سال جاري افزود: شوراي هماهنگي تصميم گرفته است يک کنگره فراگير و در سطح کشوري برگزار کند که اگر شرايط مناسب و فضا هم فراهم بود اين کنگره حتي مي‌توانست در سطح چند هزار نفر برگزار شود؛ اما به دليل برخي مسائل و محدوديت‌هاي زماني و مکاني فعلا مقرر شده است که کنگره با حضور نمايندگان استاني همه احزاب، طيف‌ها و گروه‌هاي عضو شوراي هماهنگي اصلاحات برگزارشود. اين کار، حرکت بسيار خوب و مناسبي است که قطعا مي‌تواند برکات بسياري براي جامعه و کشور داشته باشد.

وي تاکيد کرد: اين کنگره در حقيقت ميزان الحراره جبهه اصلاح‌طلبان است، در اين کنگره مي‌توان به سطوح مختلفي از راهبرد‌ها و رويکرد‌ها و حتي مطالبات جامعه دست يافت. مي‌توانيم با برگزاري اين کنگره حتي به شرايط و چگونگي برگزاري يک انتخابات مطلوب نيز دست يابيم.

مبدع طرح گفت‌ وگوي تمدن‌ها پس از توصيه اعضاي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات به تفاهم و همدلي و حضور پررنگ در عرصه سياسي کشور و برگزاري کنگره‌اي درشان جبهه اصلاحات به موضوع انتخابات سال آينده پرداخت و شرايط حضور پرشور براي مردم و گروه‌هاي سياسي را برشمرد.

سيد‌محمد خاتمي ضمن اشاره به وجود احزاب و جريان‌هاي دلسوز انقلاب در جبهه اصلاحات گفت: اگر شرايطي که همه گروه‌ها و دلسوزان که در چارچوب قانون اساسي هستند و با اصل انقلاب و نظام همسويي دارند بتوانند درعرصه سياسي کشور فعال باشند مهيا نشود؛ بدون شک انتخابات مطلوبي هم برگزار نخواهد شد. هنگامي که اين پرسش مطرح است که آيا اصلاح طلبان که به رغم وجود اصول مصرح قانون اساسي حق برگزاري کنگره و تجمعات دارند؛ مي‌توانند کنگره پيش رو را برگزار کنند يا خير؟ ‌ در اين شرايط چگونه بايد به حضور پررنگ جريانات سياسي در انتخابات سال آينده اميدوار بود؟ بنابراين برگزاري همين کنگره مي‌تواند خود علامت و نشانه‌اي ولو کوچک از سوي حاکميت براي حضور همه سلايق درانتخابات باشد.

رئيس دولت اصلاحات در ادامه با اشاره به انتشار برخي سخنان در تريبون‌هاي رسمي و غير رسمي و اعلام مواضع نگران کننده توسط برخي ازافراد افزود: در اين موقعيت شاهديم که جريانات و افرادي که دستشان باز است؛ مواضعي مي‌گيرند که نگراني‌ها را در جمع کثيري از دوستداران و مدافعان انقلاب دوچندان مي‌کنند.

بنابراين آيا نبايد جريان اصلاحات نگران وضعيت موجود و آينده انتخابات باشد؟ بدون شک اين موضع گيري‌ها نمي‌تواند تضمين کننده برگزاري يک انتخابات خوب و در تراز جمهوري اسلامي ايران باشد.

سيد محمد خاتمي با ابراز اميدواري براي برگزاري کنگره بزرگ اصلاح طلبان گفت: اميدوارم شرايطي مهيا شود که همه آنهايي که دل در گرو اين انقلاب دارند و قلبشان براي نظام و مردم مي‌تپد؛ بتوانند با تمامي قوا درعرصه سياسي کشور فعال باشند، اين کنگره مي‌تواند ميزان دلسوزي جبهه اصلاحات نسبت به اصل انقلاب را نيزنشان دهد.

رئيس بنياد باران در پايان با توصيه به جمع حاضر در خصوص گشودن باب تعامل و گفت‌و‌گو با عقلاي اصولگرا افزود: بايد دل‌ها التيام پيدا کنند. من معتقدم نبايد اصولگرا و اصلاح‌طلب را به طور مطلق مقابل هم قرار دهيم. در ميان اصولگرايان افرادي هستند انديشمند، دلسوز و مدافع جمهوريت و اسلاميت نظام؛ هرچند که آنها رقيب ما محسوب مي‌شوند اما هر دو دلسوز انقلابيم و بايد گفت‌و‌گو کنيم و تعامل داشته باشيم.


 يک تحليلگر مسائل نظامي‌و سياسي روسيه:
 موشک‌هاي ناتو در ترکيه، ايران و روسيه را نشانه مي‌روند 

 گروه سياسي: در پي لغو ناگهاني سفر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران به ترکيه که براي روز 17 دسامبر برنامه ريزي شده بود، رسانه‌هاي گروهي جهان يک بار ديگر به بحث درباره نقش ژئواستراتژيکي جمهوري اسلامي‌ايران در منطقه خاورميانه بزرگ و در حل و فصل مناقشات خاورميانه از جمله در رابطه با ادامه تشديد اوضاع نظامي‌سياسي سوريه پرداختند. خبرگزاري روسي ايران نيوز(ايران رو) از ولاديمير اونيشنکو مفسر نظامي‌– سياسي خواست اين رويداد را مورد بررسي و تحليل قرار داده و درباره تأثير احتمالي آن بر مسايل امنيت ايران و روسيه اظهار نظر نمايد که اين گفت‌وگو در ادامه مي‌آيد:

برخي لغو سفر رئيس‌جمهور ايران به ترکيه با سخنان رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح ايران را مرتبط کردند که استقرار سامانه‌هاي موشکي ضد هوايي «پاتريوت» ناتو در مرز ترکيه با سوريه مي‌تواند اوضاع پيرامون ايران را شدت بخشيده و حتي موجب آغاز مناقشه بين‌المللي و در واقع جنگ جهاني شود ارزيابي شما از اين موضوع در عرف ديپلماتيک چيست؟

سفر محمود احمدي نژاد به ترکيه و استان قونيه به عنوان سفر مهمان افتخاري به دعوت رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه براي شرکت در مراسم هفتصد و سي و نهمين سالگرد وفات جلال الدين رومي‌شاعر صوفي پارسي گو برنامه ريزي شده بود ولي خودتان مي‌فهميد در شرايطي که مقامات ترکيه به استقرار سامانه‌هاي ضد موشکي «پاتريوت» تقريباً در مرزهاي شمال غربي ايران تن مي‌دهند، تهران اين اقدام را تحريک آميز دانست مهم نيست که اعلام شد اين موشک‌ها بايستي با ضربات تخيلي موشک‌هاي حامل سلاح‌هاي شيميايي يا ضربات هوايي به ترکيه از سوي سوريه، کشور دوست ايران، مقابله کنند، آري، براي لغو ديدار بهانه سنتي ديپلماتيک انتخاب شد و آن ناسازگاري‌ها در جدول زمانبندي کار رئيس‌جمهور ايران است که وزارت امور خارجه ايران از تفسير اين اقدام خودداري کرده و بدين وسيله نشان داد که در اين مورد مشخص سکوت طلا نيست بلکه نشانه نارضايتي از رفتار خصمانه کشور همسايه است.

تهران خطر ناشي از استقرار سامانه‌هاي پاتريوت در نزديکي مرز‌هاي ترکيه و سوريه را چطور مي‌بيند؟

از قرار معلوم، حسن فيروزآبادي رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح ايران اول از همه در اين مورد مطلب طنين‌اندازي بر زبان آورد. وي اظهار داشت که استقرار سامانه‌هاي پاتريوت در مرز ترکيه و سوريه که ناتو برنامه‌ريزي مي‌کند، مي‌تواند خطر «آغاز جنگ جديد جهاني را ايجاد کند». آمريکايي‌ها تا کنون فرماندهي ترکي را مطلع کرده‌اند که در هفته‌هاي آينده در مرز با سوريه دو آتشبار پاتريوت را به عنوان «وسيله تأمين امنيت» کشور متحد خود در ناتو مستقر خواهند کرد. علاوه بر آن، در ترکيه سامانه‌هاي ضد موشکي از آلمان و دو سامانه از هلند مستقر خواهند گرديد. اعلام شد که اين سامانه‌ها زير نظر فرمانده کل نيروهاي ناتو فعاليت خواهند کرد.

ولي معلوم است که برد موشک‌هاي اين نوع سامانه‌ها چندان زياد نيست اماکن استقرار آنها در ترکيه به گونه‌اي انتخاب شده است که موشک‌ها به خاک ايران نمي‌رسند.

درست است برد اين موشک‌ها در مدل‌هاي مختلف برابر 160-70 کيلومتر است ولي ايرانيان خوب مي‌دانند که اين سامانه‌ها سيار هستند و با وجود اينکه الان در 500 کيلومتري مرز با ايران قرار دارند، در صورت لزوم مي‌توانند در ساعات انگشت شماري به سوي مرزهاي استان‌هاي آذربايجان غربي و شرقي ايران منتقل شوند در اين صورت تأسيسات حياتي و موشک‌هاي باليستيک ايران در معرض خطر نابودي قرار خواهند گرفت و اين امر مي‌تواند در صورت هرگونه تشديد اوضاع سياسي در رابطه با ايران، وسوسه «ضربه بدون مقابله به مثل» را ايجاد کند بر همين اساس بود که فيروزآبادي رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح ايران خاطرنشان کرد که اين کار «براي آينده بشريت و آينده اروپا» بسيار خطرناک است و طي بيان مجازي سامانه‌هاي ناتو را «علامت سياه بر روي نقشه جهان» خواند.

اين خطر چه زماني براي ايران واقعي خواهد شد؟

جامعه جهاني بيش از اين حاضر نيست ادعاهاي آرام بخش آمريکا و کشورهاي ديگر ناتو را بخرد که اين سامانه‌ها يک «اقدام جديد بازدارندگي» عليه ايران سرکش يا «وسيله اعمال تأثير مؤثر» در صورت بروز مناقشه با ترکيه (معلوم مي‌شود که چنين مناقشه‌اي نيز - احتمالاً در صورت توسل به زور عليه سوريه – پيش‌بيني مي‌شود) خواهند شد تأکيد آندرس فوگ راسموسن دبير کل ناتو بر اينکه سامانه‌هاي موشکي در ترکيه «بيشتر از مدت لازم» مستقر نخواهند شد، نيز قانع‌کننده نيست، تنها در گاوصندوق‌هاي ناتو اطلاعات دقيق وجود دارد که «مدت لازم» در اين زمينه چقدر طول مي‌کشد با اين حال، معلوم شد که قرار است سامانه‌هاي ضد موشکي که ناتو در مرز ترکيه با سوريه مستقر مي‌کند، اواخر ماه ژانويه وارد عمل شوند اين مطلب در بروکسل توسط مارک روته نخست وزير هلند در پي ملاقات با دبير کل ناتو اعلام گرديد.

موضع‌گيري روسيه در رابطه با احتمال استقرار سامانه‌هاي پاتريوت در خاک ترکيه در نزديکي مرز با سوريه چيست؟

دولت روسيه مانند سابق استقرار هر گونه سامانه‌هاي ضدموشکي به بهانه به اصطلاح «خطر موشکي ايراني» را امري کاملاً غير موجه مي‌داند ولاديمير پوتين رئيس‌جمهور روسيه با لحن نسبتاً شديدي اظهار داشت که نبايد از واقعيت چشم پوشي کرد همه تمهيدات نظامي‌ناتو در امتداد مرزهاي جنوبي، جنوب غربي و غربي روسيه و کشور بلاروس که متحد روسيه است، به هيچ عنوان حالت دفاعي ندارند. کارشناسان نظامي‌روسيه در رابطه با برنامه‌هاي مبني بر استقرار سامانه‌هاي ضد موشکي ناتو در ترکيه نگران استفاده از آنها سر هر فرصت مناسب در جريان عمليات جنگي عليه ايران هستند ظهور اين سامانه‌ها در خاک ترکيه احتمال آغاز مناقشه جنگي با ايران را افزايش مي‌دهد چرا که ايران در اين صورت امکان وارد کردن ضربه فوري مقابله به مثل را از دست خواهد داد بعضي کارشناسان نظامي‌روسيه شريک نقطه نظر متخصصين سازمان اطلاعات نظامي‌ايران هستند که استقرار سامانه‌هاي «پاتريوت» به بهانه دفاع از تاسيسات ترکي برابر سوريه، جزو لاينفک تدارکات براي اجراي عمليات جنگي عليه ايران است که براي بهار سال 2013 برنامه ريزي شده است.

اظهارات سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه مبني بر اينکه تمايل ترکيه به پذيرش سامانه‌هاي «پاتريوت» به رده تسليحات خود، احتمال بروز درگيري‌هاي مسلحانه در منطقه را بالا خواهد برد، را چگونه تفسير مي‌کنيد؟

همانطور که در فوق اشاره کردم، يکي از علل اين امر، علت نظامي‌است زيرا زماني که سامانه نيرومند موشکي مستقر مي‌شود، وسوسه حل و فصل بعضي مسايل از راه نظامي، با استفاده از اقدامات فشار نظامي‌ايجاد مي‌شود. علت دوم حالت نظامي‌– سياسي دارد در اينجا بايد تشديد فزاينده وخامت اوضاع سوريه و تلاش‌هاي بيش‌ازپيش لجام گسيخته مخالفان بهره مند از حمايت رژيم‌هاي ارتجاعي حاشيه خليج فارس و کشورهاي ناتو در جهت سرنگوني رژيم بشار اسد از راه مسلحانه را در نظر گرفت پيمان آتلانتيک شمالي و ايالات متحده در اين مناقشه عمدتاً از طريق ترکيه، کشور متحد خود رفتار مي‌کنند تحويل «پاتريوت» به آنکارا، در واقع به معني حمايت از نيروهاي مخالف در سوريه است که به توسعه جديد مناقشه مسلحانه با مقامات رسمي‌کشور دست خواهند زد مقامات روسيه مراتب نگراني شديد خود را از اين بابت ابراز مي‌کنند که اگر رويارويي مسلحانه سوريه، ترکيه و ايران را هم به ورطه خود بکشاند، ممکن است مناقشه گسترده تري در خاورميانه بزرگ با مشارکت قدرت‌هاي بزرگ بروز کند.

مسکو در واکنش به تشديد خطرات براي سوريه، ايران و براي مرزهاي جنوبي خود مي‌تواند به چه اقداماتي متوسل شود؟

البته، تقويت بنيه دفاعي ايران بخشي از راهبرد روسيه را تشکيل نمي‌دهد کاري که تا کنون در چارچوب همکاري نظامي‌فني بين روسيه و ايران انجام شده و مي‌شود، قطعاً جوابگوي امکانات دو کشور نمي‌باشد بر اثر تحريم‌هاي بين المللي که مسکو هم مجبور شد بدان ملحق شود، در سال‌هاي اخير بسياري از برنامه‌هاي همکاري در زمينه صدور اسلحه و مهمات به ايران به حال تعليق در آمده يا متوقف شده است ولي رياست نظامي‌– سياسي کشورمان نسبت به اينکه چه وضعيتي پيرامون ايران در منطقه خليج فارس شکل مي‌گيرد که اين صحنه مهم عمليات جنگي براي روسيه است، بي تفاوت نيست در اين شرايط دولت فدراسيون روسيه همه تلاش‌هاي خود را براي تحکيم امنيت جمعي کشورهاي عضو سازمان همکاري شانگهاي، بريک و منطقه خزر مبذول مي‌نمايد. جلب فعال قدرت‌هاي بزرگي چون چين و هند به حل و فصل مناقشه خاورميانه هم اکنون نقش مثبت خود را بازي مي‌کند. همزمان تدابير نظامي‌براي تقويت توان دفاعي دولت اتحادي روسيه –بلاروس و متحدان ما در آسياي مرکزي از طريق سازمان پيمان امنيت جمعي و نيز در منطقه قفقاز، اتخاذ مي‌شود.

آيا کرملين در سطح عالي دولتي تلاشي به عمل مي‌آورد تا از تبديل شدن مناقشه سوريه– ناتو به رويارويي بزرگ در منطقه خاورميانه بزرگ جلوگيري به عمل آورد؟

شوراي امنيت به دفعات راه‌هاي بالقوه توسعه اين مناقشه را مورد بحث و بررسي قرار داده است. درک واضح اين واقعيت حاصل شده است که اگر روسيه، متحدان ما در منطقه و ايران از رژيم بشار اسد پشتيباني نکنند، سوريه معاصر نمي‌تواند ايستادگي کند ممکن است ملت سوريه را در خون غرق بکنند. بايد اين واقعيت را در نظر گرفت که در سوريه بيش از هر کشور عربي ديگر «دنياي بزرگ روسي» وجود دارد که شامل دهها هزار نفر از خانواده‌هاي روسي و خانواده‌هاي روسي-عربي است اسلام گرايان مخالف رژيم قصد دارند قبل از همه اين افراد را از بين ببرند. تنش در کشور رو به افزايش گذاشته است تبليغات جنون‌آميز درباره احتمال توسل مقامات سوريه به مواد سمي‌عليه دسته‌هاي اشرار و حتي نيروهاي ترکي گسترش مي‌يابد اين يکي از بهانه‌ها براي استقرار سامانه‌هاي ضد موشکي پاتريوت در ترکيه است. اين مسأله در جريان سفر ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه به ترکيه که اوايل ماه دسامبر صورت پذيرفت، مورد بحث قرار گرفت، نتيجه اساسي ديدار اين است که طرف روس از رژيم حاکم بشار اسد کاملاً پشتيباني مي‌کند، امکان تشکيل دولت ائتلافي را منتفي نمي‌کند و قطعاً هر گونه تجاوز خارجي به سوريه را رد مي‌نمايد.

روسيه مانند سابق در شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه هر نوع توسل به زور عليه سوريه و ايران به حق وتو متوسل خواهد شد.


 هموطنان از سفرهاي غير ضروري به آمريکا اجتناب کنند 

 سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان اظهار داشت: بازجويي غيرمتعارف پنج ساعته و برخورد غير انساني با فرد سالخورده‌اي مانند آقاي داريوش سررشته‌دار نمي‌تواند وضعيت قابل قبولي باشد.

رامين مهمان‌پرست افزود: از مقامات و سازمان‌هاي ذيربط آمريکايي انتظار مي رود، ضمن بررسي علل دقيق اين امر و اعلام نتايج آن، با هرگونه قصور يا تقصيري برخورد جدي نمايند و طبعاً وزارت امور خارجه علاوه بر اقدامات متداول کنسولي، پيگير دريافت هرگونه اطلاعات و مستندات شرايط منتهي به فوت اين شهروند ايراني مي‌باشد.

مهمان‌پرست خاطرنشان کرد: روند هدفمند ايران هراسي در آمريکا و تجارب متعدد در زمينه تلاش مستمر نهادهاي امنيتي و قضايي آمريکا براي فريب، ارعاب، تهديد و بازداشت شهروندان ايراني؛ شرايطي را ايجاد نموده که سفر ايرانيان به اين کشور را پر مخاطره مي‌نمايد که با يادآوري هشدارهاي قبلي وزارت امور خارجه در اين زمينه، توصيه مي‌گردد هموطنان از سفرهاي غير ضروري به اين کشور اجتناب و در صورت انجام سفر، حداکثر احتياط لازم را به عمل آورند.


 مخالفت دولت اوباما با تدابير کنگره عليه ايران 

 نسخه نهايي قانون بودجه دفاعي که براي امضا به باراک اوباما ارجاع شد شامل تقويت تحريم‌ها عليه ايران که رييس‌جمهور آمريکا با آن مخالف است و نيز افزايش بودجه براي گنبد آهنين رژيم صهيونيستي است.

به گزارش ايسنا، روزنامه هاآرتص با اشاره به اين خبر نوشت: قانون اختيارات دفاع ملي که پيش‌از آغاز تعطيلات مجلس سنا و مجلس نمايندگان براي کريسمس به تصويب رسيد شامل مفادي است که سناتور رابرت منندز، مارک کرک و جوزف ليبرمن تهيه کرده بودند که در کنار ديگر موارد به تحريم شرکت‌هايي مي‌پردازد که تحريم‌هاي بانکي موجود عليه ايران را با پرداخت پول نفت ايران با طلا دور مي‌زنند.

مقامات دولت اوباما با اين اقدامات که شامل محدوديت‌هاي جديد در تبادلات با بنادر ايران نيز مي‌شود مخالفت کرده و مي‌گويند که اين اقدامات مانع تلاش‌ها براي متقاعد کردن ديگر کشورها به پيوستن به تحريم‌هاي موجود عليه ايران مي‌شود که هدف آن واداشتن ايران به تعليق برنامه هسته‌‌اي خود است.مذاکره‌کنندگان کنگره به کاخ سفيد زمان بيش‌تري براي اجراي تحريم‌ها دادند.


 ادامه سياست تحريم و مذاکره به معناي بن‌بست گفت‌وگوهاست 

کارشناس مسائل هسته‌اي گفت: با تداوم سياست تحريم و مذاکره آمريکا عليه ايران، موضوع هسته‌اي راه به جايي نخواهد برد. حسن بهشتي‌پور در گفت‌وگو با فارس در خصوص آينده مذاکرات بين ايران و گروه 1+5 عنوان کرد: به نظر نمي‌رسد آمريکا با سياست ادامه تحريم عليه ايران و از سوي ديگر درخواست براي مذاکره علاقه‌اي براي حل شدن موضوع هسته‌اي ايران داشته باشد. وي افزود: معتقدم با تداوم سياست تحريم و مذاکره از سوي آمريکا عليه ايران، موضوع هسته‌اي ايران راه به جايي نخواهد برد. بهشتي‌پور گفت: شايد آمريکايي‌ها مي‌انديشند که ايران زير فشار از مواضع خود کوتاه خواهد آمد بدون اين که امتيازي دريافت کند، اما اين تصور اشتباه است و به دور از قوانين هرگونه مذاکره منطقي است. کارشناس هسته‌اي ايران با اشاره به آمادگي ايران براي مذاکره و حل موضوع هسته‌اي تصريح کرد: چه طور آمريکايي‌ها انتظار دارند که با تصويب تحريم‌هاي جديد عليه ايران همکاري و اعتماد ما را جلب کنند. بهشتي‌پور عنوان کرد: هنوز گام عملي از سوي آمريکا و همراهانش در گروه 1+5 در خصوص اعتمادسازي برداشته نشده است و همه در حد خبر و تحليل‌هاي رسانه‌اي برخي ديپلمات‌هاي غربي بوده است.


 ديپلماسي 

 هشدار وزارت خارجه به کانادا براي اسکان منافقين

وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در واکنش به اقدام کانادا مبني بر حذف نام گروهک تروريستي منافقين از فهرست گروه‌هاي تروريستي، به اين کشور درباره تبديل شدن به پناهگاهي براي تروريست‌ها و مخاطرات رفتارش هشدار داد. وزارت امور خارجه در اين بيانيه تاکيد کرد: در شرايطي که جامعه بين‌المللي و افکار عمومي جهان، تروريسم را بعنوان يکي از معضلات اصلي جهان تلقي و تعهدات مشخصي را براي مبارزه با اين پديده شوم تدوين کرده، دولت کنوني کانادا، نام گروهک تروريستي منافقين را از فهرست گروه‌هاي تروريستي اين کشور خارج کرد. در بيانيه وزارت امور خارجه آمده است: اين اقدام، تغييري در ماهيت تروريستي اين گروهک ايجاد نمي‌کند و استفاده ابزاري از تروريسم، علاوه بر نقض تعهدات بين‌المللي، عمل خطرناکي است که مي‌تواند صلح و امنيت بين الملل را تضعيف کند. در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: جمهوري اسلامي ايران ضمن هشدار جدي نسبت به تبديل کانادا به پناهگاهي براي تروريست‌ها و مخاطرات اين رفتار براي امنيت جامعه کانادا، تاکيد مي‌کند که اقدام غيرمسوولانه دولت کنوني کانادا نافي مسووليت اين کشور در حفظ امنيت شهروندان ايراني مقيم کانادا و اموال دولت جمهوري اسلامي ايران در قبال هر گونه اقدام خشونت‌آميز و تروريستي عناصر اين گروهک در خاک کانادا نيست.

وعده روس ها براي افتتاح نيروگاه بوشهر

سرگئي کرينکو، اعلام کرد که نيروگاه هسته‌اي بوشهر اواسط 2013 راه‌اندازي مي‌شود. به گزارش ايسنا، سرگئي کرينکو، مديرکل شرکت دولتي هسته‌‌‌اي روسيه (روس اتم) به خبرگزاري اينتر فکس گفت که انتظار مي‌رود نيروگاه بوشهر اواسط سال 2013 راه‌اندازي شود. بنابر گزارش راشاتودي وي گفت: همه اقدامات انجام شده است. کرينکو مشخص نکرد که آيا اين نيروگاه پس از بارگذاري مجدد سوخت راکتور نيروگاه به ظرفيت کامل رسيده است يا خير.

دانشگاه صنعتي شريف در فهرست تحريم‌هاي اروپا عليه ايران

در ادامه سياست‌هاي ضد ايراني و خصمانه عليه کشورمان خبرگزاري فرانسه از تحميل تحريم‌هاي اروپا بر دانشگاه صنعتي شريف خبر داد. به گزارش ايسنا، خبرگزاري فرانسه با اعلام اين خبر افزود: دانشگاه صنعتي شريف در ميان 18 موسسه و شرکت جديدي است که توسط اتحاديه اروپا تحريم شده است. بنابر اين گزارش دانشگاه شريف با اتهام دخيل بودن در برنامه هسته‌اي ايران تحت تحريم اتحاديه اروپا واقع شده است. اتحاديه اروپا در تاريخ 22 دسامبر اعلام کرد که 18 شرکت و يک فرد ايراني را به فهرست تحريم‌هاي اين اتحاديه عليه ايران افزوده است. به اين ترتيب تحريم‌هاي اتحاديه اروپا عليه ايران 490 شرکت و 105 فرد را هدف گرفته است. اين تحريم‌ها به معناي آن است که سرمايه‌هاي اين شرکت‌ها و افراد در اروپا مسدود مي‌شود و آنها از معامله با شرکت‌ها و افراد اروپايي محروم مي‌شوند. تحريم‌هاي يک جانبه اروپا و آمريکا با وارد کردن اتهاماتي عليه برنامه هسته‌‌اي صلح‌آميز جمهوري اسلامي ايران و باهدف متوقف کردن اين برنامه صورت مي‌گيرد. اين در حالي است که ايران بر صلح‌آميز بودن نيات خود تاکيد و اعلام کرده است که به عنوان يک عضو پيمان منع اشاعه هسته‌‌اي از حق تداوم بهره‌برداري صلح‌آميز از انرژي هسته‌‌اي برخوردار است.

تلاش براي دستيابي به توافق با تهران اولويت سياست خارجي واشنگتن

ژنرال رابرت جي گارد معاون سابق وزير دفاع آمريکا معتقد است، هدف وزير خارجه جديد دولت اوباما دستيابي به يک توافق واقعي با ايران است که تلاش براي اين رويکرد و نه افزايش تحريم‌ها بايد اولويت سياست خارجي واشنگتن باشد. جي گارد در گفت وگوبا ايرنا ضمن اشاره به همکاري با سناتور جان کري و انتخاب وي به عنوان وزير خارجه جديد آمريکا گفت: تصور مي‌کنم که کري وضعيت و حساسيت برنامه هسته اي ايران را درک کرده و رويکردي متوازن و منطقي درخصوص اين برنامه و گفت وگو با ايران پيش خواهد گرفت. رابرت جي گارد در پاسخ اين پرسش که آيا در دوران وزارت خارجه آمريکا شاهد تغيير رويکرد دولت آمريکا به پرونده‌هاي حساس خاورميانه مانند بحرين و سوريه خواهيم بود؟ گفت: جان کري مشاور ارشد اوباما در سياست خارجي خواهد بود اما وي مسوول تعيين محتواي آن‌ها نيست براي همين تصور نمي‌کنم رويکرد آمريکا به مساله سوريه و بحرين در دوران کري شاهد تغيير خاصي باشد. ژنرال جي گارد همچنين درباره مساله سوريه و تغيير جهت آمريکا به سوي يک راه حل سياسي براي بحران آن کشور چنين تغييري را نامحتمل دانست و گفت: مساله سوريه بسيار پيچيده است و با توجه به اين پيچيدگي‌ها به دشواري مي‌توان پيش بيني کرد که در آينده نزديک سياست آمريکا در قبال سوريه تغيير کند.

وزير کشور ترکيه ايران را متهم به حمايت از پ.ک.ک کرد

وزير کشور ترکيه با هدف فرافکني و منحرف کردن افکارعمومي از دخالت‌هاي ويرانگر آنکارا در سوريه که با خشم و انزجار آنها نيز روبرو شده است، بار ديگر اتهام نخ نماي دولتمردان ترکيه درخصوص حمايت ايران از گروه تروريستي پ.ک.ک را تکرار کرد. به گزارش مهر به نقل از «تودي زمان» چاپ ترکيه، «ادريس نعيم شاهين» وزير کشور ترکيه با هدف فرافکني درخصوص مشکلات داخلي اين کشور که نتيجه سياستهاي غلط دولتمردان ترکيه در قبال تحولات سوريه است، بار ديگر اتهام بي‌اساس خود مبني بر حمايت ايران از گروه تروريستي PKK را تکرار کرد. نعيم ادريس که دولتش در ماه‌هاي اخير از افزايش حملات اين گروه رنج مي‌برد، با تکرار ادعاي بي اساس دولت ترکيه عليه جمهوري اسلامي ايران مدعي شد : اخيرا شاهد تشديد حملات تروريست‌ها از طريق ايران بوده‌ايم و ايران توجهات لازم امنيتي را به خصوص در مناطق مرزي ندارد. پيشتر نيز اين مقام ترک چنين اتهامات بي پايه و اساسي را عليه جمهوري اسلامي ايران مطرح کرده بود. اين در حالي است که دخالت‌هاي ترکيه در امور سوريه و حمايت‌هاي گسترده مالي، تبليغاتي و تسليحاتي از گروه‌هاي مسلح، سبب ادامه ناامني و بي‌ثباتي و کشتار افراد بيگناه در اين کشور شده است.


 لزوم وحدت و انسجام بين اصلاح‌طلبان 
نويسنده : رسول منتجب‌نيا

 جبهه اصلاحات بر اساس تجربه گذشته و بر پايه استدلال و دور انديشي به اين نتيجه رسيده‌اند كه در آينده به خصوص در انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري كه از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است، وحدت و انسجام را اولويت اول و مهم خود بدانند و همه گروه‌ها و چهره‌هاي سياسي زير يك چتر مشخص چتر شوند و با يك شعار واحد وارد كارزار انتخابات شوند تا از اين طريق بتوانند موفقيت را تجربه كنند.

گروه‌هاي اصلاح‌طلب كه از فراواني قابل توجهي هم برخوردار هستند، عضو شوراي هماهنگي اصلاحات هستند و به طور منظم در جلسات هم شركت مي‌كنند البته برخي از گروه‌هايي چون مجمع روحانيون مبارز و حزب اعتماد ملي و.... ضمن اينكه اصلاحات چي هستند و همچنين خود را علاقه مند به شوراي هماهنگي معرفي مي‌كنند، به دليلي نخواستند كه عضو شورا باشند كه اين مساله نبايد نشانگر خط‌و‌مشي مستقل باشد.

در اين ميان همايش چند هفته پيش حزب مردم سالاري دبيران و اعضاي اصلي گروه‌هاي مختلف بودند و نماينده دسته‌هاي مختلف فقط و فقط به اين مساله تاكيد داشتند كه تحت هيچ شرايطي وحدت و همصدايي را ناديده نگيريم و هيچ نداي اختلاف‌انگيزي از سوي هيچ فرد يا حزب اصلاح‌طلبي مطرح نشود تا رقيب نتواند سوءاستفاده كند.

دقيقا به همين دليل است كه تاكنون به طور رسمي هيچ فردي به عنوان كانديداي محتمل اردوي اصلاح طلبي مطرح نشده است. همچنين شوراي هماهنگي اصلاحات هم قرار را بر اين گذاشته است كه در آينده‌اي نزديك كنگره اي را تشكيل بدهد تا همه جريان‌هاي اصلاح‌طلبي در آن گردهم بيايند و درباره چگونگي ورود به انتخابات به بحث و تبادل نظر بپردازند، بايد گفت كه همه اين تلاش‌ها در شرايطي است كه از قبل تلاش داشته و از اين به بعد هم خواهند داشت تا در جبهه اصلاحات اختلاف به وجود بياورند كه قطعا ما اجازه چنين كاري را به آنها نخواهيم داد.

اين درست كه اين روزها اصولگرايان، جريان انحرافي را رقيب اصلي انتخاباتي خود مي‌دانند، اما واقعيت اين است كه آنها به اين مساله اشراف دارند كه با وجود اصلاحات در انتخابات هيچ شانسي براي موفق شدن ندارند و به همين دليل برنامه‌هايي را تدارك ديده‌اند تا در بين اصلاح‌طلبان انشقاق ايجاد كنند كه حتما نمي‌توانند در اين كار توفيقي به دست بياورند.


 خبر 

 چيدمان نيروي انساني چالش‌ دولت آينده است

معاون پارلماني مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام مهمترين چالش‌هاي دولت آينده را وضعيت معيشتي مردم، رفع انتظارات و توقعات ايجاد شده و بدون پشتوانه دولت فعلي، نوع چيدمان نيروي انساني، به سرانجام رساندن پروژه‌هاي کلنگ زده شده و نيمه‌تمام و رفع مشکلات به وجود آمده در روابط خارجي خواند. حجت‌الاسلام علي عسگري در گفت‌وگو با مهر درباره وضعيت اقتصادي فعلي کشور گفت: يکي از چالش‌هاي مهم در اين حوزه اين است که هرچه وضعيت فعلي ادامه يابد و مهار نشود، بر حجم مشکلات افزوده خواهد شد، البته بايد توجه داشت شرايط به گونه اي است که به آساني امکان مهار و تعديل وجود ندارد، بنابراين دولت آينده کار سختي را پيش رو خواهد داشت. معاون پارلماني مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در بسياري از مراکز استان‌ها بحران کارگري داريم و مجلس از اين موضوع بي نصيب نمانده، چراکه در اکثر روزها شاهد تجمع کارگران مقابل مجلس هستيم اين موضوع نشان مي‌دهد که مشکلات زيادي در حوزه اقتصاد از جمله بحران‌هاي کارگري و تعطيلي واحدهاي توليدي در انتظار دولت آينده خواهد بود. وي تصريح کرد: از طرفي وعده‌هايي به مردم داده شده و توقعاتي به وجود آمده که بخش قابل توجهي از آن محقق نشده است، دولت آينده ضمن توجه به اين موضوعات مسئول اتمام پروژه‌هاي نيمه تمام يا بهتر بگوييم در ابعاد وسيعي وظيفه به سرانجام رساندن کلنگ‌زني‌هايي بايد باشد که رها شده است. عسگري يکي ديگر از دشواري‌هاي کار براي دولت آينده را چيدمان نيروي انساني خواند و ادامه داد: دولت فعلي به دليل اينکه بانک اطلاعاتي درستي از نيروي انساني در اختيار نداشت، افرادي را بر سر کار آورد که عمدتا از طريق رابطه به کارگرفته شده و يا کارآمدي لازم را نداشتند، لذا جايگزيني نيروي انساني متعهد، توانمند و متخصص يکي ديگر از چالش‌هاي پيش روي دولت آينده است. عسگري با بيان اين که دولت آينده بايد در حوزه سياست خارجي و برقراري روابط بين‌الملل از حوزه تدبير، مصلحت و عزت عمل کند، اضافه کرد: باتوجه به اين که دولت آينده دو سال عهده دار رياست جنبش غيرمتعهدها خواهد بود، رفع و رجوع مشکلات و چالش‌هاي بين‌المللي براي کشور راحت تر خواهد بود. وي تاکيد کرد: بايد ديد دولت آينده چه نوع دولتي خواهد بود، اگر دولتي از جنس ولايتي، لاريجاني و يا روحاني باشد، به نظر مي‌رسد امکان گشايش در ديپلماسي خارجي توسط افراد ياد شده راحت‌تر باشد.

باهنر به دنبال تشکلي فراگير

دبيرکل جامعه اسلامي مهندسين با اعلام اين خبر که جمعي از فعالان انتخاباتي با تشکل متبوعش براي انتخابات همکاري مي‌کنند، گفت: حزب فراگير که در فکر تاسيس آن هستيم‌؛ بسيار فراتر از گروه‌هايي است که اکنون با جام همکاري انتخاباتي دارند.

محمدرضا باهنر در گفت‌وگو با مهر، درباره همکاري گروهي خارج از جامعه اسلامي مهندسين با وي براي انتخابات توضيح داد: ما در انتخابات مجلس نهم علاوه بر نيروهاي ثابت جامعه اسلامي مهندسين يکسري نيروهايي داشتيم که علاقه داشتند با جام ( جامعه اسلامي مهندسين) در زمينه انتخابات همکاري داشته باشند و با توجه به اينکه دو انتخابات بزرگ ديگر پيش رو داريم اين بار اين همکاري را قطع نکرديم. وي در پاسخ به اين سوال که آيا همکاري با اين گروه‌ها آغازي بر تاسيس حزب فراگير خواهد بود، تصريح کرد: بعيد نيست که ما با اين گروه‌ها يک همکاري مستمري داشته باشيم و اين ظرفيت‌ها در کنار هم جمع شوند؛ اما تاسيس حزب فراگير که در فکرش نيز هستيم بايد خيلي فراتر از اين گروه‌ها باشد.


 ادامه واکنش‌ها به اظهارات احمدي‌نژاد در صداوسيما
 دولت به جاي پاسخگويي‌، فرافکني مي‌کند 

 گروه سياسي: اظهارات اخير احمدي‌نژاد در گفت‌و‌گوي خبري صداوسيما‌، بازهم موج شديد از انتقادات را روانه دولت کرده است. آمارهايي از سوي احمدي‌نژاد اعلام شد که کارشناسان نسبت به صحت آنها ترديد بسياري دارند و عملا نوع گزارش‌دهي احمدي‌نژاد را فرار دولت از پاسخگويي قلمداد مي‌کنند و آن را فرافکني مي‌دانند. ‌در اين خصوص‌،محمد رضا خباز، سخنگوي پيشين کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌و‌گو با زندگي، با اشاره به مصاحبه تلويزيوني رئيس جمهور در دومين سالگرد اجراي قانون هدفمندي يارانه‌هاي‌، با تاکيد بر اينکه مصاحبه احمدي‌نژاد مناسب نبود، عنوان داشت: اي کاش ايشان به اين نحو مصاحبه اي نمي‌کردند، چرا که اين نوع مصاحبه همانند سکه دو رو مي‌ماند؛ از يک سو اگر اين سخنان باور ايشان است و به آن‌ها يقين دارند که بايد بگوييم تاسف بار است و اگر يقين ندارند و فرافکني مي‌کنند نيز بايد گفت صد تاسف!

سخنگوي پيشين کميسيون اقتصادي مجلس افزود: اينکه دومين شخص نظام حرف‌هايي بيان کرده و همه مسئوليت‌ها را به گردن ديگران بيندازد پس بايد پرسيد دولت چه کاره است؟ معلوم است همه اعضاي دولت معصوم هستند و تمامي گرفتاري‌ها را نيز ديگران به وجود آورده اند، در حالي که اگر از هر شهروندي بپرسيم عنوان مي‌کند که سوء‌مديريت و ضعف مديريت دولت باعث شده است که اين اتفاقات به وجود بيايد. وي يادآور شد: همه مي‌دانند که افزايش بدهي بانک مرکزي به بانک‌ها تورم زا است، از اين رو به جاي اينکه بپذيرند و بگويند از اينکه سياست‌هاي اشتباه در سال‌هاي 85 و 86 باعث شد که اين گرفتاري براي ملت به وجود بيايد عذر خواهي مي‌کنيم، دست به فرافکني مي‌زنند. وي تاکيد کرد: در مصاحبه اخير تلويزيوني رئيس‌جمهور نوعي فرافکني، شانه خالي کردن از زير بار مسووليت و انداختن مسووليت به گردن ديگران بود بنابر اين اي کاش خارجي‌ها اين مصاحبه را گوش نکرده باشند. خباز درباره قدرت دولت براي پرداخت 5 برابري يارانه‌ها نيز گفت: پرداخت 5 برابري يارانه‌ها امکان پذير است اما به تباهي کشور مي‌انجامد؛ همانطور که پيش از اين پيشنهاد داده بودند که قيمت بنزين 1800 تومان، گازوئيل 900 تومان و .... اصلاح شود از اين رو پول بيشتري در اختيار دولت قرار مي‌گيرد اما اين امر به تباهي کشور مي‌انجامد. نماينده ادوار مجلس عنوان داشت: اظهارات اخير احمدي‌نژاد نمک بر زخم توليد کنندگان بود؛ چرا که براي يافتن آمار توليد کشور به آمار سازمان تامين اجتماعي مراجعه کنيد که در سال جاري چند نفر کارگر با بيمه در شهرک‌ها بيکار شده اند و حقوق ايام بيکاري دريافت مي‌کنند؛ به هر شهرکي که مراجعه کنيد شاهد خواهيد بود که نزديک 30 تا 50 درصد از ظرفيت شهرک مشغول به کار است.

وي با انتقاد از عدم پرداخت يارانه توليد، گفت: عنوان مي‌کنند که 20 کالا رشد داشته‌ايم، بنابر اين توليد کاهش نيافته است؛ اما در سوي مقابل بايد محاسبه کرد که چند نفر کارگر از ابتداي سال جاري بيکار شده‌اند؟

خباز افزود: بر اساس وعده دولت بايد در سال جاري 2 ميليون نفر را سر کار مي‌بردند اما اين افراد نه تنها مشغول به کار نشدند بلکه در هر استان 10 تا 100 هزار نفر بيکار شده اند؛ در اين شرايط توليد چگونه افزايش پيدا کرده است؟ ممکن است کالاهاي مهم که از حمايت‌هاي دولت برخوردار بودند و يا انرژي کمتري مصرف مي‌کردند افزايش توليد داشته باشند اما اين امر نمي‌تواند ملاک باشد.

5 برابر شدن يارانه‌ها‌، پشتوانه علمي ندارد

مجلسي‌ها هم پس از شنيدن اظهارات رئيس دولت در برنامه تلويزيوني و اعلام وعده‌هايي مبني بر 5 برابر شدن يارانه‌ها و همچنين ادعاي بي‌تاثيري يارانه‌ها در تورم و نقدينگي، لب به اعتراض گشودند. مهدي‌هاشمي نماينده مردم تهران نيز بيان اين وعده‌ها را منوط به ارائه آمار و ارقام دانست.

محور صحبت‌هاي رئيس جمهور، قانون هدفمندي يارانه‌ها و آمادگي دولت براي اجراي فاز دوم آن با يارانه 5 برابر بود. به نظر شما اين ادعا چقدر واقعي بود؟

مجلس همچون دولت موافق اجراي قانون هدفمندي يارانه‌هاست و از آن حمايت مي‌کند. اما هنوز دولت آمار و ارقام شفافي در خصوص اجراي اين قانون در فاز اول و برنامه اجرايي آن در فاز دوم اعلام نکرده است. لذا بهتر است ابتدا چارچوب اين تصميمات و دستاوردهاي اين قانون در مرحله اول با استدلال و آمار اعلام شود و بعد از بررسي اين ادعا را تاييد يا رد کنيم.

رئيس دولت از اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها سخن مي‌گويد. آيا اين اقدام مغاير نظر مجلس نيست؟

مجلس نظر خود را رسما اعلام کرد و طبيعي است که همه شعار قانونمندي را بيان مي‌کنند و به تبع آن بايد به قانون احترام بگذارند. از اين جمله شخص رئيس جمهور است. چراکه طبق قانون فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها مسکوت نگه داشته مي‌شود.

در صورتيکه حتي مجلس با اجراي فاز دوم موافقت کند، آيا امکان 5 برابر شدن يارانه‌ها وجود دارد که دولت اين وعده را به مردم داده است؟

وقتي دولت اعلام مي‌کند توان 5 برابر کردن يارانه‌ها را دارد، خوب بايد اعلام کند از کجا و چگونه. در حاليکه الان بسياري از دستگاه‌هاي اجرايي هنوز حقوق پرداخت نکرده اند، اضافه کار و فوق‌العاده‌ها از مدت‌ها قبل متوقف شده است، بسياري از بخش‌هاي خصوصي حمايت جدي دستگاه‌هاي اجرايي را به همراه ندارند. بنابراين بايد معلوم شود که منابع اين وعده‌ها کجاست و در قالب لايحه ارائه شود و مصوب شود تا به صورت قانونمند بتواند وعده قابل اجرا دهد.

آيا طرح مسائل اينچنيني از جمله افزايش يارانه‌ها، حقوق بازنشستگي و هر راهکار ديگري براي توزيع پول ميان مردم در آستانه انتخابات از سوي دولت، عوام فريبي و تبليغاتي نيست؟

طبيعتا ما بايد پرهيز کنيم از ارائه چنين شعارها و وعده‌هايي. هست و نيست آن نياز به استدلال دارد. کسي که مطالبي را مدعي مي‌شود بايد اينها را مستند اعلام کند تا بشود قضاوت کرد. اين وعده‌هايي که رئيس‌جمهور به راحتي مي‌دهد، راحت هم زير سوال مي‌رود. زيرا هيچ استدلال و پشتوانه علمي و منطقي ندارد.


 سيد‌‌احمد‌هاشمي‌نژاد:
 اصلاح‌طلبان در صورت حضور، پيروز انتخابات هستند 

 هاشمي‌نژاد مي‌گويد اگر خاتمي‌نيايد اصلاح‌طلبان بايد کانديدايي معرفي کنند که توان جذب راي بالايي داشته باشد يک فعال سياسي اصلاح طلب گفت: اصلاح‌طلبان هنوز به نتيجه نرسيده‌اند که براي انتخابات مي‌توانند کانديدا معرفي کنند يا خير. اصلاح‌طلبان در جلسه‌اي که درخواست مجوز آن را براي آخر دي ماه کرده‌اند به اجماع براي شرکت در انتخابات خواهند رسيد.

سيد‌احمد‌ هاشمي‌نژاد گفت: قريب به اتفاق اصلاح‌طلبان بر روي شخص آقاي خاتمي اجماع دارند. اينکه آقاي خاتمي بپذيرد يا نپذيرد بحثي جدي است. اگر خاتمي قبول کند که بيايد در آن صورت مباحث ميان اصلاح‌طلبان متفاوت مي‌شود اما در صورتيکه وي کانديداتوري اصلاح‌طلبان را نپذيرد آن گاه ما بايد به دنبال کانديداهايي باشيم که محبوبيت بالاي داخلي و بين المللي داشته باشد. اين فعال سياسي ادامه داد: آن راي که منظور ما است نه راي معمولي بلکه از نوع رايي است که آقاي خاتمي در سال 76 آورد و پيروز انتخابات شد. وي تصريح کرد: مطلوب اصلاح‌طلبان اين نيست که کانديدايي را معرفي کنند فقط براي شرکت در انتخابات. وي با اشاره به انسجام ميان اصلاح‌طلبان ابراز داشت: اکنون ميان اصلاح‌طلبان انسجامي وجود دارد که در اردوگاه اصولگرايي وجود ندارد. به نظر من با اينکه ممکن است که در ميان اصلاح‌طلبان اختلافاتي وجود داشته باشد ولي اصلاح‌طلبان بر روي يک کانديداي مشترک مي‌توانند اجماع کنند. وي ادامه داد: اگر قرار باشد که آقاي خاتمي نيايد بايد ديد که کانديداهايي که مد‌نظر قرار مي‌گيرند، مي‌توانند راي آور باشند يا خير. وي عنوان کرد: آن چه که اکنون جامعه و نظام به آن احتياج دارد حضور اصلاح‌طلبان در عرصه رقابت انتخابات است.‌هاشمي‌نژاد افزود: براي گرم شدن انتخابات و حضور گسترده مردم در انتخابات به طور قطع بايد اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت کنند. به نظر مي‌رسد که بدون حضور اصلاح‌طلبان انتخابات پرشوري نخواهيم داشت. وي با بيان اينکه اکنون دولتي‌ها در تلاش هستند تا کانديدايي را در مقابل اصولگرايان وارد انتخابات کنند، گفت: اين مسئله شور و هيجان نسبي را در جامعه ايجاد خواهد کرد. اما در صورت عدم حضور اصلاح‌طلبان ما شور انتخاباتي را به آن معنا نخواهيم داشت. وي در رابطه با اجماع ميان اصلاح‌طلبان گفت: بسياري از اصلاح‌طلبان مانند عارف و کواکبيان و افرادي نظير اين‌ها معتقد هستند در صورت حضور خاتمي، وي را به عنوان کانديداي اول معرفي خواهند کرد.‌

هاشمي‌نژاد در ادامه افزود: اگر خاتمي کانديدا نشود بايد ديد که بر روي کدام کانديدا از سوي اصلاح‌طلبان اجماع صورت مي‌گيرد. وي در رابطه با تغيير رويکرد برخي از اصولگرايان در رابطه با حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات تصريح کرد: اصولگرايان سنتي هر روز يک نوع موضع گيري انجام مي‌دهند. ولي با اين حال من اعتقاد دارم افرادي که بايد در رابطه با انتخابات و ورود اشخاص در انتخابات موضع‌گيري کنند موتلفه‌اي‌ها نيستند به اين دليل که احزاب نمي‌توانند براي يکديگر تعيين تکليف کنند. اين فعال اصلاح‌طلب معتقد است که آن‌ها براي داغ شدن فضاي انتخابات نه تنها به اين نتيجه مي‌رسند که اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت داشته باشند بلکه بر روي چنين موضوعي اصرار خواهند داشت. وي در رابطه با کانديداي احتمالي دولت گفت: اين موضوع که دولت چه شخصي را مي‌خواهد وارد انتخابات کند به ما ارتباطي پيدا نمي‌کند به اين دليل که ما مانند برخي ديگر از افرادي نيستيم که براي جناح رقيب خود تعيين تکليف مي‌کنند.

وي در پايان خاطرنشان کرد: اگر اصولگرايان تحمل خود را بالا ببرند و اجازه ورود اصلاح‌طلبان را به انتخابات بدهند بايد گفت که اصلاح‌طلبان پيروز انتخابات خواهند بود. ولي اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت نکنند و آن‌ها بخواهند با کانديداي دولت رقابت کنند بايد گفت که در آن صورت نيز کانديداي دولت است که پيروز انتخابات مي‌شود.


 24 ساعت بعد از مصاحبه تلويزيوني با احمدي‌نژاد صورت گرفت
 نقد آمار تورمي دولت در صدا و سيما 

 هر چند مرتضي حيدري‌، مجري گفت‌و‌گوي ويژه رئيس‌جمهور‌، در مصاحبه اخير احمدي‌نژاد هيچ سوال جدي و محکمي از او نپرسيد و عمدتا به تأييد سخنان وي پرداخت‌، اما 24 ساعت بعد از گفت و گو با احمدي‌نژاد‌، در برنامه«پايش»، به طور غير‌مستقيم و بدون نام بردن از فرد خاصي‌، زيرکانه به ادعاهاي احمدي‌نژاد درباره عدم افزايش زياد نرخ تورم‌، بالا رفتن قدرت خريد مردم بعد از هدفمندي و مديريت دولت بر بازار پاسخ داد. به گزارش عصرايران‌، برنامه«پايش» که توسط حيدري اداره مي‌شود‌، يکشنبه شب نموداري از افزايش قيمت‌ها در دو سال اخير (که طرح هدفمندي يارانه‌ها آغاز شده است) را به نمايش گذاشت که در آن‌، درصد افزايش قيمت‌ها در بخش‌هاي مختلف نشان داده مي‌شد. در اين برنامه تأکيد شد که نمودار مذکور بر اساس آمارهاي بانک مرکزي تهيه شده است. بر اساس اين نمودار که در شبکه اول سيما بر روي آنتن رفت‌، قيمت کالاها و خدمات مختلف‌، تا 66 درصد افزايش داشته است: خوراکي‌ها و آشاميدني‌ها: 9/62 درصد‌، دخانيات:9/60‌، پوشاک و کفش: 60، مسکن و سوخت:7/32، لوازم و اثاث خانگي:3/54، بهداشت و درمان: 5/43، حمل و نقل:2/55، ارتباطات: 2/8، تفريح و امور فرهنگي: 7/45، تحصيل: 1/18، رستوران و هتل: 55، کالاها و خدمات متفرقه:1/66، کالا (ميانگين): 8/63 تورم داشته‌اند.

نکته قابل توجه اين که نمودار فوق‌، نشان دهنده افزايش قيمت‌ها تا شهريور 91 است و افزايش صورت گرفته در ماه‌هاي اخير را نشان نمي‌دهد و الا نمودارها‌، مرتفع‌تر شده‌اند!


 در گفت‌و‌گو با صباح زنگنه مطرح شد
 تنش‌ها در مصر ادامه خواهد داشت 

 خبرآنلاين: پيش‌نويس قانون اساسي مصر بالاخره بعد از يک ماه و اندي تنش و آشوب در دو مرحله با 57 و 64درصد از آراي مصري‌ها به تصويب رسيد. دور دوم رفراندوم قانون اساسي مصر روز شنبه (22 دسامبر) در حالي برگزار شد که مخالفان شب پيش از آن، خيابان‌هاي قاهره و اسکندريه را به ميدان مقاومت در برابر نيروهاي پليس تبديل کرده بودند و آمار مجروحين در شهرهاي اصلي مصر نيز قابل توجه بود. قانون اساسي به مجلس سنا اختيار مي‌دهد که تا زمان برگزاري انتخابات پارلماني، وظيف? قانونگذاري را ايفا کند. با اين حال نمي‌توان اين واقعيت را ناديده گرفت که مصرِ پس از انقلاب دو پاره شده و مرسي با چالش‌هاي عديده‌اي در حوزه‌هاي مختلف سياسي، اجتماعي و اقتصادي روبرو خواهد بود که براي مقابله با آنها، تنها همراهي نيمي از جامعه را با خود دارد. آينده مصر و چالش‌هايِ پس از تصويب قانون اساسي را با صباح زنگنه، نمايند? اسبق ايران در سازمان همکاري‌هاي اسلامي و رئيس اتاق بازرگاني ايران و مصر مورد بررسي قرار داديم که در ذيل مي‌خوانيد.

به‌رغم مخالفت طولاني مدت معترضين، پيش نويس قانون اساسي بالاخره تصويب شد. آيا مي‌توان حقوق اقليت را به نفع اکثريت ناديده گرفت؟

حقوق اقليت و اکثريت و مسائل مربوط به آن قاعدتاً مي‌تواند مدنظر حاکمان و يا مخالفان باشد، اما چگونگي تحقق آن روند پيچيده و دشواري است که براساس روندهاي اجتماعي تعيين خواهد شد. آنچه در مصر مشهود است، فائق شدن اخوان المسلمين بر اکثريت مصري است که البته اکثريتي بسيار شکننده است. نگراني مخالفان مصري(که تعدادشان هم کم نيست) از تحولات آينده، حاکميت شريعت و اعمال نوعي استبداد و تسلط بر قو? مجريه، مقننه و قضائيه است. اين موضوع و همچنين اعتراضات، ناگزير در مراحل مختلف به چالش کشيده مي‌شود و عليرغم اينکه دولتمردان وعده داده اند به روي? حاکمان قبلي متوسل نشوند، در صورتي که با تعبيه بندهاي مشخص در قانون اساسي و قوانين ناشي از آن در انتخابات مجلس ملي در نظر گرفته نشود، چالش‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.

چالش‌هايي که بدان اشاره کرديد، در کدام سطوح مي‌تواند مرسي را با دشواري روبه‌رو کند؟

با تداوم چالش‌هاي امنيتي، مرسي و درمجموع مصر با استمرار معضلات اجتماعي روبه‌رو خواهند بود. اگر همچنان اختلافات و اعتراضات ادامه يابد، شاهد افزايش تنش در سطح جامعه و از سوي ديگر سيگنال‌هاي منفي به سرمايه گذاران خارجي و داخلي خواهيم بود. بدين ترتيب مهمترين ممرهاي درآمد مصر نيز شاهد آثار منفي خواهد بود که توريسم و درآمدهاي ناشي از آن از نتايج آن خواهد بود. تحت الشعاع قرار گرفتن بازار بورس، بيرون رفتن سرمايه‌ها از کشور از مهمترين پيامدهاي عدم استقرار و ثبات سياسي است و همين مسائل مي‌تواند خود زمينه ساز گسترده شدن نارضايتي‌هاي اجتماعي شود. بيکاري، گراني، کاهش و يا انهدام درآمد اقشار مختلف از ديگر نتايج اجتماعي و اقتصادي بحران فعلي مصر خواهد بود.


 5 دي 1390 : دستور ويژه احمدي‌نژاد براي ساماندهي فوري بازار ارز
 دستوري که خيلي اثر داشت! 

 گروه سياسي – محمدحسين روانبخش: يک سال پيش دقيقا در چنين روزي، 4 دي 1390، محمود احمدي‌نژاد به رئيس کل بانک مرکزي دستور داد هرچه سريع‌تر بازار ارز را سروسامان دهدو حالا پس از يک سال مي‌توان قضاوت کرد که دستور احمدي نژاد چقدر کارآيي داشته است !

در آن زمان مهدي غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در سومين همايش صادرات غيرنفتي در نمايشگاه بين‌المللي تهران اعلام کرد: محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهوري به محمود بهمني رئيس کل بانک مرکزي دستور داده است تا هر چه سريع‌تر بازار ارز را در چارچوب مديريت گذشته سروسامان دهد. وزير اقتصاد و سخنگوي اقتصادي دولت هم چند روز قبل از آن، از دستور احمدي‌نژاد به رئيس کل بانک مرکزي براي بازبيني سياست‌هاي ارزي خبر داده بود. در آن روزها افزايش تصاعدي قيمت دلار در حالي دوباره آغاز شده بود که بانک مرکزي هنوز برنامه‌هاي آتي خود را براي کنترل قيمت اعلام نکرده است. سر بالايي رفتن قيمت دلار در 5 دي ماه 1390 هم در ادامه گراني‌هاي روزهاي قبل از آن ادامه داشت به طوري که قيمت هر دلار در بازار آزاد ارز تا ظهر آن روز به 1550 تومان رسيد.به اين ترتيب قيمت دلار در معاملات آن روز نسبت به روز پيش‌از آن 70 تومان افزايش پيدا کرد. امروز يک سال بعد از آن قيمت 1550 تومان قيمتي است که آرزو مي‌کنيم کاش دلار اين قيمت بود‌؛ قيمتي که به نظر بسياري آرزوي ديدن دوباره آن بر تابلوي صرافي‌ها محال است! و اين نتيجه دستور ويژه احمدي نژاد است. در 5 دي ماه رسانه‌ها به اين نکته اشاره کردند که رشد قيمت در حالي صورت مي گيرد که دو هفته قبل از آن، رئيس کل بانک مرکزي و وزير اقتصاد و دارايي براي توضيح در مورد وضعيت بازار ارز به مجلس فراخوانده شدند و همزمان با حضور اين دو نفر در کميسيون اقتصادي، نرخ دلار بالغ بر 100 تومان در بازار کاهش پيدا کرد ولي از بعد از چند روز ، دوباره بازار به حالت قبل برگشت و به فاصله 5 روز قيمت هر دلار در 5 دي دوباره به 1550 تومان افزايش پيدا کرده است. در همين حال قيمت سکه بهار آزادي نيز در آن روز سير صعودي داشت و نرخ آن بعد از يک کاهش دو روزه دوباره افزايش يافت و به 617 هزار تومان رسيد. در آن روزها افزايش تصاعدي قيمت دلار در حالي دوباره آغاز شده بود که مقامات ارزي بانک مرکزي هيچ واکنشي به افزايش قيمت دلار در بازار نشان نداده اند و برنامه يا سياست خاصي را اتخاذ نکرده بود. اين در حالي بود که بعضي‌ها تصور مي‌کردند با بازگشت معاون ارزي بانک مرکزي از سفر کاري خود از امارات، سياست‌هاي ارزي بانک مرکزي براي بازار ارز اعلام شود اما اين اتفاق نيفتاد. اين روزها قيمت دلار چنان بالا مانده که مقامات بانک مرکزي ترجيح مي‌دهند همچنان سکوت کنند و فقط محمود احمدي‌نژاد است که در گفتگوهايش همچنان مردم را به روزهايي که قرار است بيايد و دلار ارزان شود، حواله مي‌دهد!


 روي دکه 
نويسنده : مهدي عباسي

 نقد اظهارات شبانه احمدي‌نژاد

اظهارات احمدي‌نژاد در برنامه گفت‌و‌گوي تلويزيوني‌اش‌، بازهم حاشيه‌ساز شد و انتقادات گسترده کارشناسان رابه همراه داشت. اين انتقادات در حالي بود که جامعه هرچه قدر مي‌کوشد تا از آمارهاي مثبت و شيرين احمدي‌نژاد‌، چيزي مشاهده کند‌، ناکام مي‌ماند.انتقادات از اظهارات شبانه رييس دولت فقط به منتقدان بر نمي‌گردد و حتي بسياري از اصولگرايان نيز تيغ نقد را به اين گفت و گوي خبري کشيدند و روزنامه‌هاي اصولگرا روز گذشته پر از تحليل‌هاي انتقادي از احمدي‌نژاد بود.روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله اش نوشت : اكنون با گذشت دو سال از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها كه از همان ابتدا با توزيع پول در قالب يارانه نقدي ميان مردم همراه بود، كاملاً مشخص است كه دولت‌هاي نهم و دهم به همان دامي گرفتار شدند كه كارشناسان اقتصاد سياسي از آن پرهيز مي‌دادند. به عبارت روشن تر، جذابيت توزيع پول ميان جامعه چنان دولتمردان را شيفته خود كرد كه نه تنها از عواقب تزريق نقدينگي به جامعه غفلت كردند بلكه از متن صريح قانون هدفمندي يارانه‌ها كه خود آن را تدوين كرده بودند نيز عدول كرده و سهم عمده‌اي از منابع آزاد شده از محل حذف يارانه‌ها را به جاي اختصاص دادن به بخش توليد و كشاورزي در قالب يارانه نقدي به جامعه تزريق كردند.

سوال از احمدي‌نژاد

روزنامه خراسان هم سوالات جالبي از رييس دولت صورت داد و نوشت‌: آيا رئيس اجرايي کشور نبايد به اين سوال پاسخ دهند چرا ناگهان از مرداد ماه شخصا دستور عدم تخصيص ارز به همه کالاها مي‌دهند در حالي که مي‌توانستند کارهايي که بعدا در کنترل بازار اجرايي شد مانند اولويت بندي کالاها يا اتاق مبادلات ارزي را قبلا دقيق برنامه‌ريزي و اجرا کنند و در نتيجه بدون ايجاد شوک شرايط بازار را اصلاح کنند؟

آيا کسي جز بانک مرکزي ناگهان اعلام کرد که نرخ ارز مرجع حذف مي‌شود و بعد که قيمت دلار در يکي دو روز صدها تومان افزايش پيدا کرد نظرش را تغيير داد؟ کسي جز دولت مسئول چنين تصميم‌هاي خلق‌الساعه و انبوه بخشنامه‌هاي چندروزه است؟

آيا با اين همه درآمد ارزي در سال‌هاي آغازين دولت نهم، کسي جز دولت و شخص رئيس‌جمهور مقصر اصلي خالي بودن صندوق ذخيره ارزي است؟ آيا وجود نقدينگي 400 هزار ميليارد توماني که عامل اصلي بحران‌هاي سکه و ارز است جز با سياست بودجه‌هاي انبساطي که دولت خلاف نظرهمه کارشناسان با فشار رواني مجلس را مجبور به تصويب آن کرد ايجاد شده است؟

واقعيت با آمارنمي‌خواند

روزنامه سياست روز هم در سرمقاله اش به اين موضوع پرداخت و نوشت‌: نظرسنجي‌ها درباره اجراي هدفمندي يارانه‌ها که بخشي از طرح تحول اقتصادي در کشور است، چيز ديگري مي‌گويد. در اين نظرسنجي‌ها اکثريت مردم با اين شيوه اجرا موافق نيستند و اعتقاد دارند که پرداخت پول، با اين تورم و وضعيت اقتصادي تناسبي ندارد. حتي مي‌گويند كه بايد بيشتر به بخش توليد اهميت داده شود.توليد در هر زمينه‌اي.آن‌ها اعتقاد دارند كه حمايت از توليد محصولات كشاورزي از توليدات ديگر اهميت بيشتري دارد چون مواد غذايي كالاي استراتژيك است و با تغذيه جامعه سر و كار دارد پس بايد در اين زمينه بيشتر سرمايه گذاري كرد.

هر چند مردم در دو سال گذشته همگام با اجراي هدفمندي يارانه‌ها خود را هماهنگ کرده باشند، اما اين هماهنگي همراه با سختي‌هايي بوده است که تحمل آن براي اکثريت مردم دشوار شده است.اكثريت جامعه از مردم گرفته تا كارشناسان و مسوولين اعتقاد دارند كه طرح تحول اقتصادي بايد اجرا شود و كمتر كسي با آن مخالف است اما با چگونگي اجراي آن اختلاف نظر دارند.

ديدگاهي عکس نظر احمدي‌نژاد

روزنامه تهران امروز هم اتفاقا سرمقاله اش را به اين موضوع اختصاص داد و نوشت: برعكس سخنان رئيس‌جمهور يارانه‌هاي 45 هزار توماني نتوانسته‌اند قدرت خريد مردم را افزايش دهند و چه‌بسا شرايط آنها را هم سخت‌تر كرده‌اند. به بيان بهتر شايد روزي مبلغي به اندازه 45 هزار تومان گرهي از كار مردم باز مي‌كرد اما اين‌روزها به شدت خرج و مخارج بالا رفته‌است و با 45 هزار تومان نمي‌توان ادعاي افزايش قدرت خريد را داشت. به هر روي اما چون به روزهاي پايان كار دولت نزديك مي‌شويم دولت در تلاش است كه كارنامه بهتري از خود به نمايش بگذارد و اين سخنان را هم به همين دليل مطرح مي‌كند. با اين وجود مسئولين بايد بدانند كه مردم براي قضاوت به عملكردها و وضعيت خود نگاه مي‌كنند و تنها به حرف و سخن اكتفا نمي‌كنند. از همين‌ر‌و نبايد انتظار داشته باشيم كه سخنان ما ذهن مردم را آرام كند و به آنها بقبولانند كه قدرت خريد آنها افزايش پيدا كرده و وضعيت اقتصادي كشور در شرايط مناسبي قرار دارد.

يارانه نقدي‌، دردي را دوا نمي‌کند

روزنامه دنياي اقتصاد هم در نوشتاري به موضوع يارانه‌ها پرداخت و نوشت : راه مقابله با تحريم‌ها، يارانه نقدي نيست. اتفاقا به نظر مي‌رسد که يارانه نقدي درد‌ها را دو چندان کند. تنها زماني مي‌توان تا حدودي از اجراي فاز ديگر يارانه‌ها دفاع کرد که کارشناسان دولت به طور شفاف نشان دهند که چگونه مي‌خواهند بدون کمک بانک مرکزي، يارانه‌ها را افزايش دهند. حتي در آن صورت باري که بر دوش بخش توليد مي‌افتد نيز به قوت خود باقي است.

آغاز تبليغات

روزنامه اعتماد هم در يکي از يادداشت‌هاي صفحه اولش به تاکتيک جديد دولت پرداخت و نوشت: امروز در اتوبوس چند نفر گرم صحبت بودند. گل سخنان‌شان اين بود كه احمدي‌نژاد ديشب وعده داد كه يارانه‌ها تا پنج برابر قابل افزايش است ولي نمي‌گذارند. كي نمي‌گذارد؟ آنها نمي‌گذارند و اين قصه ادامه داشت. واقعا چرا رياست دولتي كه در پايان راه است، اين وعده را مي‌دهد؟ خود را عزيز مي‌كند يا رقيب را تخريب؟ فارغ از اينكه وعده افزايش يارانه‌ها تا پنج برابر، نيمي از يك جمله رويايي است كه نصفه ديگرش كابوس تلخ معيشت مردمي است كه در اين روزهاي سخت، به‌شدت به رويا و اميد پناهنده مي‌شوند، مي‌توان به‌طور رسمي از آغاز تبليغات انتخاباتي احمدي‌نژاد از تريبون صداو سيما سخن گفت.


 زير پوست خبر 

 برگزاري همايش دي ‌ماه

رئيس دوره‌اي شوراي هماهنگي اصلاحات گفت: در جلسه اخير شوراي هماهنگي مباحثي درباره سازمان‌دهي كارگروه‌هاي برگزاري همايش دي ‌ماه مطرح شد. نجفقلي حبيبي در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به برگزاري جلسه شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات، اظهار داشت: در جلسه براي سازمان‌دهي كار گروه‌هاي برگزاركننده همايش دي‌ماه برنامه‌ريزي‌هايي انجام شد.رئيس دوره‌اي شوراي هماهنگي درباره اينكه آيا در اين جلسه مباحثي درباره ديدار ستاد برگزاري همايش با خاتمي مطرح شد يا خير؟ افزود: دفتر خاتمي درباره جزئيات ديدار اطلا‌ع‌رساني مي‌كند.

تکذيب درخواست رفع حصر موسوي و کروبي

محمدرضا ميرتاج‌الديني، معاون رييس‌جمهور در گفت‌و‌گويي با روزنامه جام جم درخواست احمدي‌نژاد براي رفع حصر از موسوي و کروبي را تکذيب کرد.به گزارش آريا، وي در پاسخ به اين سوال که آقاي علي مطهري گفتند آقاي احمدي‌نژاد تا به حال دوبار درخواست رفع حصر موسوي و کروبي را کرده، شما به‌عنوان معاون رييس‌جمهور اين را تاييد يا تکذيب مي‌کنيد؟، ‌گفت: نه، چنين چيزي نيست.وي در ادامه در پاسخ به اصرار خبرنگار که گفت نيست يا شما در جريانش نيستيد؟ عنوان کرد: نه، من نشنيدم.

تصويب تحقيق و تفحص از بانک مرکزي

رييس کميسيون اقتصادي از تصويب طرح تحقيق و تفحص از بانک مرکزي در جلسه اين کميسيون خبر داد. ارسلان فتحي پور در گفت‌و‌گو با زندگي، با اشاره به تصويب طرح تحقيق و تفحص از بانک مرکزي در کميسيون اقتصادي، گفت: اين طرح در چهار محور اصلي تقديم کميسيون شده بود که در جلسه روز گذشته به تصويب رسيد.ساماندهي بازار پول، مديريت بازار ارز، تعيين نرخ بهره و نظارت بر آن و همچنين تعيين حدود تسهيلات بخش‌هاي مختلف اجرايي، محورهاي اصلي طرح تحقيق و تفحص از بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران است.فتحي پور درباره تحقيق و تفحص از بانک تجارت نيز، گفت: يک نفر از نمايندگان، اين در خواست را مطرح کرده بود که با راي نمايندگان، فعلا اولويت به تحقيق و تفحص از بانک مرکزي داده شد و بر همين اساس فعلا انجام اين طرح به مصلحت نبوده و به زمان ديگري موکول شده است.

سياست‌هاي حاجي بابايي‌

شعاري است

عبد‌الوحيد فياضي عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با اعتدال‌، گفت: آقاي حاج بابايي خودشان يک معلم است‌، تجربه خوبي در آموزش و پرورش دارد و در آنجا بزرگ شده است و شايد ميز گرفتگي شامل حالش نيست و فکر مي‌کند سياست‌هاي پيش رو درست است‌، اما از ديد جامعه تعليم و تربيت خيلي از اين سياست‌ها درست نيست و شعاري و ويتريني است.عضو فراکسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس شوراي اسلامي گفت: سياست ايشان در حوزه آموزش‌هاي قرآن کريم شعاري و ويتريني بود و نتوانست آنها را درست اجرايي کند ؛ سياست‌هاي وي درباره معيشت فرهنگيان نيز به نتيجه نرسيده است و ايشان بايد به نمايندگان حق دهد که از حوزه دانش‌آموزان سخن بگويند و اگر تا به حال به انتقادات و پيشنهادات نمايندگان خصوصا اعضاي کميسيون آموزش و تحقيقات دقت مي‌کردند‌، الان شاهد اين همه مشکلات در اين حوزه نبوديم.

نامه هنوز به کميسيون اصل 90 نيامده است

رئيس کميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي در خصوص نامه 100 نماينده به رييس مجلس درباره سعيد مرتضوي به زندگي گفت: اصل 138 قانون اساسي مربوط به راي هيات عمومي ديوان عدالت اداري در خصوص مصوبات دولت است و زماني که اين هيات حکم غير قانوني بودن انتصاب سعيد مرتضوي به مديريت صندوق سازمان تامين اجتماعي را داد، دولت عنوان اين صندوق را تغيير داد و حکم ديوان منتفي شد. محمدعلي پور مختار در خصوص اين اقدام دولت و عکس‌العمل مجلسي‌ها توضيح داد: پس از اينکه دولت عنوان پست مرتضوي را تغيير داد، رئيس ديوان عدالت گفت با تغيير عنوان صندوق به سازمان، راي اجرا شده است و شکوائيه ماهيت حقوقي جديدي پيدا کرده است. وي در پاسخ به اينکه بعد از قول مرتضوي به مجلس مبني بر استعفا و پس از آن تغيير عنوان مرتضوي براي طفره رفتن از اجراي حکم ديوان عدالت اداري، آيا راهکار ديگري براي مجلسي‌ها باقي مي‌ماند گفت: علم حقوق، علم الفاظ و عبارات و اطلاعات است. ابزار و امکاني دارد که فرد براي اينکه اهداف با او شرايط تنظيم شود، راهکارهايي جديد خلق کند. اکنون شرايط عوض شده و به لحاظ قانوني نمايندگان امکان انجام کاري ندارند. با اين شرايط به اصل 138 نيز نمي‌توانند استناد کنند. پور مختار در پايان اظهار داشت: هنوز مجلس اقدامي در خصوص اين نامه انجام نداده است و معلوم نيست که درخواست نمايندگان به کميسيون اصل 90 بيايد يا خير.

لاريجاني کانديداي نخست فراکسيون رهروان ولايت

فراکسيون رهروان ولايت در صورت شفاف شدن نامزدي علي لاريجاني در انتخابات رياست جمهوري قطعا از ايشان حمايت خواهدکرد .مهرداد بائوج لاهوتي عضو فراکسيون رهروان ولايت در گفت‌وگو با آريا درباره ناراحتي قاليباف از علني شدن نشست سه نفره گفت: بنده هم از اطرافيان آقاي قاليباف شنيده‌ام ايشان از علني شدن اين نشست ابراز دلخوري کرده و گفته در اين نشست بحث‌هايي پيرامون انتخابات مطرح شده که خصوصي بوده است. وي افزود:در واقع آقاي قاليباف تاکيد کرده اين نشست جرياني نبوده و آنطور که آقاي حداد عادل مطرح کرده ائتلافي صورت نگرفته است و تنها در حد مذاکرات شخصي بوده است .


 شکارچي‌ها – سازمان محيط‌زيست، پيوندتان مبارک باد 
نويسنده : علي دبيريان

 از طريق يک دوست که سابقه فعاليت در تورهاي گردشگري را داشت خبردار شدم که نمايشگاه بين‌المللي محيط زيست در حال برگزاري است، روز جمعه يک ديماه در سرما و باران تهران با پسر نوجوانم شال و کلاه کردم و راهي نمايشگاه شدم، همان جلوي در شمالي تابلوي عجيبي ديدم که با فلش ما را به سمت «نمايشگاه محيط زيست و تيراندازي» راهنمايي مي‌کرد. تعجب کردم، آخرين بار دوره هشتم نمايشگاه بازديد رفته بودم، از همان غرفه‌هاي کنار جايگاه سابق وارد شديم، پسرم با هيجان تفنگ‌هاي شيک و روغن‌زده را نشانم داد، تعجب کردم، فکر کردم اشتباهي آمده ايم، غرفه‌ها شلوغ بود و همه جا تفنگ‌هاي بادي خوش دست و ساچمه و وسايل شکار مي‌فروختند. از يک نفر پرسيدم اينجا نمايشگاه محيط‌زيسته؟ گفت بله امسال نمايشگاه محيط زيست و شکار با همه! پسر نوجوانم غرق در حيرت از ديدن اين همه تفنگ و فيلم شکار و عکس‌هاي شکارهاي خوني و شکارچي‌هاي پيروز و ساچمه‌هاي ريز و درشت اينور و آنور را نگاه مي‌کرد. من ياد وقتي افتادم که خودم شکارچي بودم و از خدا پنهان نيست که چند باري هم غيرمجاز شکار کردم، اما بعد از اينکه در برگشت از جاده بجنورد – ساري تصادف کرديم و شکار و تفنگ‌هايمان لو رفت و دادگاهي شديم گذاشتم کنار. چند دوست و شکارچي قديمي‌را ديدم که داشتند براي جوان‌ها و نوجوان‌ها از لذت شکار کردن و تجربه شکار مي‌گفتند.

چند متر آنورتر غرفه اداره محيط‌زيست قزوين بود که دم در بنري زده بودند عليه شکارچي‌ها! توي غرفه گيلان که با سليقه آن را طراحي کرده بودند هم يکي دو محيط بان نشسته بودند و به جمعيت جلوي غرفه‌هاي فروش وسايل و مهمات شکار نگاه مي‌کردند، سر صحبت را باز کردم، معلوم بود که ناراحت هستند مي‌گفتند شکارچي‌ها به ما که لباس محيط باني پوشيده‌ايم مي‌خندند، نبايد ما را مي‌گذاشتند کنار اينها، غرفه اينها بوي خون مي‌دهد، مگر ما چقدر برايمان جانور مانده که اينجوري دارند اسلحه و مهمات مي‌فروشند، ما با حقوق کم شب و روز توي منطقه بايد از حيوانات مراقبت کنيم آنوقت اينجا بهترين جا را داده‌اند به اسلحه فروش‌ها.

تقريباً يک سالن خيلي بزرگ را به فروشندگان وسايل شکار اختصاص داده بودند که خيلي راحت تفنگ‌هايشان را که اتفاقاً قيمت‌هاي ارزاني داشت مي‌فروختند و براي شکار تبليغ مي‌کردند، سوتک‌هايي که براي فريب دادن اردک‌ها و پرنده‌هاي ديگر بود هم خريد و فروش مي‌شد و معلوم بود اين تفنگ‌ها آنطور که مسئول غرفه ...مي‌گفت براي تمرين تيراندازي به طرف اهداف پروازي بي جان نيست. پسرم با علاقه داشت به حرف‌هاي آقاي ... از شکارچي‌هاي قديمي‌که او را در گرگان و ماسوله موقع شکار ديده بودم گوش مي‌داد، دستش را گرفتم ولي قبول نمي‌کرد که بيايد و برويم از باقي نمايشگاه ديدن کنيم.

تفنگ‌ها و چادرها و دوربين‌ها و چاقوهاي شکار و فيلم‌هاي تيراندازي هيپنوتيزم اش کرده بودند، از اينکه او را آورده بودم نمايشگاه که مثلاً با محيط زيست ايران آشنا بشود به خودم لعنت فرستادم، يکدفعه صداي دو نفر بلند شد که داشتند با هم حرف مي‌زدند، يک خانم که 50 – 40 سال داشت مي‌گفت شما چطور عکس محيط بان‌هاي شهيد جلوي نمايشگاه را نمي‌بينيد و خجالت نمي‌کشيد باز تفنگ مي‌فروشيد؟

الان محيط بان داريم توي همين نمايشگاه که توي بدنش ساچمه شما شکارچي‌ها هست بعد شما آمده‌ايد جلوي چشمش ساچمه و تفنگ مي‌فروشيد؟

مردم جمع شدند و گفتند صلوات بفرستيد. توي اين شلوغي مسئول غرفه گردشگري.... گفت وقتي نمايشگاه محيط زيست و شکار را مي‌دهند يک نفر برگزار کند همينطوري مي‌شود، ما توي سال با بدبختي به مردم آموزش مي‌دهيم که شکار نکنند آنوقت اينجا ما را گذاشته اند کنار دست اسلحه فروش‌ها. از همان سالن اول برگشتم بيرون، به نظرم پيوند بين محيط‌زيست و شکارچي‌ها خيلي مبارک است. چطور سازمان محيط زيست اجازه برگزاري اين دو نمايشگاه در کنار همديگر را داده است؟ خنده دار است يا بايد گريه بکنيم به حال اين تصميم‌هاي عجيب و غريب دولتي‌ها؟يک نفر توي اين سازمان محيط زيست نبود که بگويد هدف از برگزاري نمايشگاه آشنا کردن مردم با محيط زيست اين کشور است نه اينکه شکارچي‌هاي قديمي‌و اسلحه فروش‌ها جمع بشوند و به بچه‌ها روش‌هاي شکار و خاطرات شکار را ياد بدهند؟ آموزش اينطوري است؟ فرهنگ‌سازي اينطوري است؟


 اسحاق جهانگيري:
 وضع مردم بهتر نشده است 
 احمدي‌نژاد برنامه‌اي براي مقابله با تحريم‌ها نداشت

 وزير صنايع و معادن در دولت‌هاي هفتم و هشتم با تاکيد بر اينکه برخلاف سخنان شنبه شب رئيس‌جمهور در گفت‌وگوي تلويزيوني، وضع اقتصادي مردم بهتر نشده است، حرف‌ها و آمارهاي احمدي‌نژاد درباره بهبود شرايط توليد و عدم تاثيرگذاري هدفمندي بر شرايط توليد و زندگي مردم را نادرست خواند.

اسحاق جهانگيري در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به گفت‌وگوي تلويزيوني رئيس‌جمهور با مردم درباره مهمترين مسائل اقتصادي روز در دومين سالگرد اجراي هدفمندي يارانه‌ها، اظهارکرد: مسائل اقتصادي دو ويژگي عمده دارد که علاوه بر وجود شاخص‌هاي سنجش، مورد ارزيابي دانشگاهيان، صاحب نظران و مردم قرار مي‌گيرد. وي افزود: اقتصاد علمي‌است که صاحب نظران، کارشناسان و دانشگاهيان زيادي در کشور ما آن را مي‌فهمند و مي‌توانند پس از اظهارنظر مقامات کشور در اين خصوص، آن را نقد و بررسي کنند؛ لذا مسئولان بايد احساس کنند و توجه داشته باشند که پس از اظهار نظر و ارائه آمار، سخنان آنان از سوي يک قشر دانشگاهي و صاحب نظر در حوزه اقتصاد بررسي مي‌شود. وزير صنايع و معادن در دو دولت هفتم و هشتم تصريح کرد: کارشناسان، صاحب نظران و دانشگاهيان در حوزه اقتصاد، سخنان و آمارهاي ارائه شده از سوي مسئولان را بررسي کرده و بر اساس آن درباره شخصيت و جايگاه آنان را مي‌شناسند، لذا نبايد سخني خلاف از سوي مسئولان ارائه شود و اين باعث مخدوش شدن شخصيت و چهره آن فرد نزد صاحب نظران شود.

وي با بيان اينکه اقتصاد با زندگي مردم سروکار دارد و مردم تغيير و تحولات آن را به خوبي احساس مي‌کنند، گفت: شايد درباره سياست داخلي و سياست خارجي با ارائه يک سري شعار در کوتاه مدت بتوان اعتماد مردم را جلب کرد اما در حوزه اقتصاد به هيچ عنوان نمي‌توان چنين کاري کرد. جهانگيري ادامه داد: اقتصاد در سفره تک تک مردم تاثير دارد وقتي آقاي رئيس‌جمهور در يک برنامه زنده تلويزيوني مي‌گويد وضع مردم نسبت به قبل بهتر شده است مردم هم وقتي گذشته شان با امروز مقايسه مي‌کنند و مي‌بينند که اين حرف نادرستي است نسبت به سخنان مسئولان بي‌اعتماد مي‌شوند و اين بي‌اعتمادي نسبت به حرف‌هاي مسئولان بزرگترين ضربه به نظام است. وي اظهار کرد: به عنوان مثال در موضوع نوسانات ارزي هرگاه مسئولان مي‌گفتند که قيمت ارز پايين مي‌آيد دقيقا خلاف اين موضوع اتفاق مي‌افتاد و کار به جايي رسيده بود که وقتي مردم اين سخنان را از زبان مسئولان اقتصادي کشور مي‌شنيدند مي‌دانستند که خلاف آن اتفاق مي‌افتد و اين موضوع باعث ايجاد نوسانات بسيار در بازار مي‌شد. وزير سابق صنايع و معادن با تاکيد بر اينکه بر خلاف سخنان شنبه شب آقاي احمدي نژاد مردم و به خصوص قشر حقوق بگير و کارمند دولت در فشار اقتصادي به سر مي‌برند و مشکلات زيادي دارند، خاطر نشان کرد: ممکن است در مجموع تورم در کشور 26 يا 27 درصدي که رئيس جمهور اعلام کرد باشد اما با توجه به اينکه 70 درصد سبد مصرفي خانوارهاي متوسط به پايين را پوشاک، خوراک و اجاره منزل تشکيل مي‌دهد مردم بيشتر از رقم اعلام شده براي تورم احساس گراني مي‌کنند. جهانگيري اضافه کرد: شايد 300 يا 400 قلم کالا در سبد مصرفي خانوار جاي بگيرد که بخش عظيمي‌از کالاهاي مصرفي آن با تورمي‌بيش از 40 و 50 درصد مواجه شده‌اند، به همين دليل است که مردم گراني را بيشتر از نرخ اعلام شده براي تورم احساس مي‌کنند. وي با رد اظهارات رئيس‌جمهور درباره رونق گرفتن توليد تصريح کرد: در بخش کار و توليد بر اساس گزارش‌هاي رسمي‌دولت در حال حاضر تعداد زيادي از واحدهاي صنعتي افت توليد دارند که يکي از آنان کارخانه‌هاي خودروسازي است. وزير سابق صنايع و معادن با بيان اينکه در گذشته کارخانجات توليدي مثل خودروسازي‌ها هر سال رشد توليد داشته و ترقي مي‌کردند، عنوان کرد: در حال حاضر خودروسازي‌ها وده‌ها کارخانه ديگري که قطعات آنها را توليد مي‌کنند با افت توليد مواجه‌اند و اين زنجيره کاهش در اکثر کارخانجات توليدي تاثير مستقيم گذاشته است. به عنوان مثال در کارخانجات توليد لوازم خانگي و نساجي شرايط کاري و توليدي بسيار بد است. جهانگيري با اشاره به سخنان شنبه شب رئيس‌جمهور که بخشي از مشکلات موجود را ناشي از تحريم‌ها مي‌دانست، گفت: مگر آقاي احمدي‌نژاد نبود که قطعنامه‌هاي صادر شده عليه کشور را کاغذپاره مي‌خواند و مي‌گفت آنقدر قطعنامه صادر کنيد که قطعنامه دانتان پاره شود وقتي رئيس‌جمهور اين حرف‌ها را مي‌زد حتما بايد براي امروز برنامه‌ريزي مي‌کرد. وي با بيان اينکه دشمن همين را مي‌خواهد که بگوييم تحريم‌ها اثر خود را گذاشته است، اضافه کرد: چرا امروز بايد رئيس جمهور ما همين حرفي را بزند که دشمن به دنبال محقق کردن آن بود. کسي منکر تاثير تحريم‌ها و تلاش دشمن براي اثرگذاري از اين طريق در کشور نيست، اما وقتي سخنان ما درباره تحريم نسبت به گذشته 180 درجه تغيير مي‌کند براي مردم اين سوال بوجود مي‌آيد مگر قبلا تحريم‌ها را بي اثر نمي‌خوانديم حال چه شده که بخشي از مشکلات را ناشي از تحريم مي‌دانيم. وزير سابق صنايع و معادن تاکيد کرد که از مديريت کشور انتظار مي‌رفت که به فکر شرايط موجود باشد از سال 89 زمزمه تحريم نفت و تحريم بانکي بود، لذا ما بايد از همان زمان به فکر شرايط فعلي مي‌افتاديم. قطعا همه اعتقاد دارند که تحريم‌هاي ظالمانه و ناعادلانه عليه کشورمان وضع شده است، اما مديريت کشور بايد فکري جدي براي تحريم‌ها و آثار آن مي‌کرد. وي با بيان اينکه حتما اجراي هدفمندي يارانه‌ها هم به سهم خود در اقتصاد کشور اثرگذار بوده است يادآور شد: بر خلاف آنچه آقاي احمدي‌نژاد مطرح کرد اينکه بگوييم اجراي هدفمندي يارانه‌ها تاثيري در اقتصاد کشور نداشته است، اشتباه است. جهانگيري در پايان خاطر نشان کرد: موضوع انرژي در چرخه توليد و زندگي مردم تاثير مستقيم دارد لذا نمي‌توان اين موضوع را بي ارزش خواند چرا که با افزايش قيمت انرژي تاثير مستقيمي‌بر چرخه توليد و زندگي مردم شاهد بوده و خواهيم بود بنابراين دولت بايد با پيش‌بيني و برنامه‌ريزي به فکر حل مشکلات و برطرف کردن آن باشد نه با ارائه آمار ناصحيح به دنبال رفع مسئوليت از خودش.


 با بستن فضا جامعه اسلامي نمي‌شود 

مراسم گراميداشت روز دانشجو با کمي تاخير، توسط دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي تهران برگزار شد. در ادامه مراسم، معصومه ابتکار ضمن اشاره به اينکه جنبش دانشجويي يک سرمايه اجتماعي است، گفت: آرمان‌خواهي و معرفت طلبي باعث شده‌است اين شعله با وجود همه? هزينه‌هايي که در برداشته است، روشن بماند. امروز شرايط براي فعاليت و ادامه روند آرمان‌خواهي سخت شده و هزينه‌هاي جريان آزاد‌انديشي بسيار سنگين شده‌است. دانشجويي که بخواهد فعاليت کند هزينه‌هاي زيادي متحمل مي‌شود. عضو اصلاح‌طلب شوراي شهر تهران با اشاره به مسئله طرح تفکيک جنسيتي گفت: با جدا سازي دختران و پسران، دانشگاه اسلامي نمي‌شود، چگونه با توسعه دروس ديني وقتي که مدرسين و اساتيد دروس معارف اسلامي فرصت چالش‌گري و پرسش‌گري را به دانشجو نمي‌دهند، انتظار داريد دانشگاه اسلامي شود؟ دانشگاه زماني اسلامي مي‌شود که فضا براي آزاد انديشي به معناي واقعي کلمه فراهم باشد. ابتکار با اشاره به سيره پيامبر (ص) و نحوه برخوردشان با مخالفان گفت: تصور نکنيد که مسيري غير از اين مي‌تواند جامعه ما را اسلامي کند. تصور نکنيد که با بستن فضا و اجازه ندادن براي طرح چالش‌ها جامعه اسلامي مي‌شود. مگر در حوزه‌ها چنين روشي پيش رفته‌است که در دانشگاه باشد؟ دانشجوي سابق پيرو خط امام، در آخرين سخنان خود با نقل يکي از احاديث پيامبر گفت: «اگر صاحبان مقام و منصب‌ها سه ويژگي داشته باشند، حتي اگر نماز بخوانند و روزه بگيرند از منافقان هستند، اول کسي که وعده بدهد و خلاف وعده نمايد، دوم کسي که اعتماد مردم را جلب کند و خيانت کند و سوم کسي که دروغ مي‌گويد و خبر دروغ مي‌دهد.»


 نامزد انتخاباتي اصلاح‌طلبان هنوز مشخص نشده است 

 عضو کميسيون برنامه بودجه و محاسبات مجلس درباره آخرين تحولات جناح اصلاح‌طلبان گفت: هنوز فعالين اصلاح‌طلب به يک نتيجه قطعي نرسيده‌اند که چگونه مي‌خواهند در انتخابات ورود پيدا کنند چه برسد به اينکه کانديدايي را بخواهند معرفي کنند. محمد‌رضا تابش در گفت‌و‌گو با ايلنا در رابطه با حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست جمهوري گفت: حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مستلزم تمهيد مقدماتي است که بايد از مجموعه دولت و مسئولان رده بالا فراهم شود. وي افزود: اصلاح طلبان نمي‌توانند وارد عرصه رقابتي شوند که دست و پايشان بسته باشد و اين امر همچون دونده‌اي مي‌ماند که آماده دويدن است ولي دست و پاي وي را مي‌بندند و به او مي‌گويند با اين حال با ديگران بايد به رقابت بپردازيد. نماينده اردکان گفت: اصلاح طلبان دلبسته به نظام و انقلاب هستند و مي‌خواهند که در عرصه انتخابات با مشارکت بالاي مردم يک روزنه‌هايي را براي برون رفت از اين وضعيتي که داريم ايجاد کنند. عضو کميسيون برنامه بودجه و محاسبات مجلس در رابطه با کانديداتوري عارف در انتخابات پيش رو ياد آورشد: هنوز فعالين جبهه اصلاحات به يک نتيجه قطعي نرسيده‌اند که چگونه مي‌خواهند در انتخابات ورود پيدا کنند چه برسد به اينکه کانديدايي را بخواهند معرفي کنند.

نماينده اردکان در بهارستان گفت: حق شهروندي آقاي عارف است که بخواهد در انتخابات کانديد شود ولي هنوز اجماعي بر سر فرد مشخصي ايجاد نشده است. تابش در ادامه بيان کرد: اگر زمينه مشارکت گسترده مردم با حضور انواع تنوع سلايق و ديدگاه‌ها فراهم شود انتخابات خوبي خواهيم داشت. اگر اين مشارکت فراهم نشود با توجه به اين مشکلات و تنگنا‌ها و وخواسته‌هاي به حق قانوني که مردم دارند احتمال مي‌دهيم درصد مشارکت مردمي پايين آيد.


 اثبات حرفه‌اي بودن صدا‌و‌سيما 
نويسنده : محمدحسين روانبخش

 در حرفه‌اي بودن صدا‌و‌سيما نه تنها هيچ حرفي نيست، بلکه اصلا هم هيچ حرفي نيست! خاطرتان هست که در زلزله آذربايجان، اين رسانه حرفه‌اي تا ساعت‌ها خبر زلزله را نداد تا شايد خرابي‌هاي زلزله کمتر شود و به اين ترتيب به همه جهانيان نشان داد که حرفه‌اي بودن يعني چي! البته از حق نبايد بگذريم، در طول اين سال‌ها آنقدر صدا و سيما خبرها را زير سبيلي رد کرده که انسان ناخودآگاه ياد سبيل‌هاي نيچه مي‌افتد!

اين حرفه اي بودن فقط در اين زمينه نيست، بلکه در همه زمينه‌ها قابل مشاهده است، مثلا الان هفت سال است کسي را براي مصاحبه با محمود احمدي‌نژاد مي‌فرستد که بيشتر از اين که بلد باشد سوال بپرسد، «آقاي دکتر» مي‌گويد و بيش از اينکه گفت‌وگو کند، سر تکان مي‌دهد و لبخندهاي زيبا مي‌زند. جاي برادر لئوناردو داوينچي خالي که يک تابلو تازه بکشد و بازار موناليزا يا لبخند ژکوند را کساد کند !

با همه اين احوال بعد از هفت سال که اين بساط بوده، امسال صدا‌و‌سيما و مجري‌اش برادر توانا مرتضي حيدري، کمي‌تا قسمتي دچار تحول شده‌اند و خوشبختانه بزنم به تخته، گوش شيطان‌کر، گلاب به روي همه مخاطبان، بعد از 24 ساعت فهميده‌اند احمدي‌نژاد در مصاحبه چه گفته و به صورت کمي‌يواش، در برنامه «پايش» سعي کردند در مقابل حرف‌هاي احمدي‌نژاد، حرفي بزند و مثلا نموداري از افزايش قيمت‌ها در دو سال اخير (که طرح هدفمندي يارانه‌ها آغاز شده است) را به نمايش گذاشت که در آن، درصد افزايش قيمت‌ها در بخش‌هاي مختلف نشان داده مي‌شد. آفرين به اين صدا‌و‌سيماي پر قدرت ؛ آفرين به مرتضي حيدري که نشان داد فقط 24 ساعت بعد از گفت‌وگو متوجه مي‌شود طرف چه گفته است و در اين زمينه فقط 24 ساعت از لري کينگ عقب تر است که آن هم اگر ظرف 300 سال آينده تمرين بيشتري داشته باشد احتمالا فاصله اش با کينگ کمتر مي‌شود! فقط در پايان اين گله از بعضي افراد ناآگاه مي‌ماند که واقعا چرا بعضي‌ها قدر اين صدا و سيماي توانا را نمي‌دانند و مي‌روند شبکه‌هاي خارجکي را نگاه مي‌کنند؟!


 لابي ايران در آمريکا به زبان آمد؟ 

 در حالي که ايران در سال‌هاي گذشته از داشتن يک لابي قوي در آمريکا محروم بوده است اينک گروهي از مقام‌هاي پيشين و تحليلگران مسائل ايران در نامه‌اي خطاب به باراک اوباما، رئيس‌جمهوري آمريکا، از او خواسته‌اند مذاکره با ايران را با جديت بيشتري دنبال کند. هرچند اين نامه بلافاصله با نامه لابي ايپک همراه بود ولي به نظر مي‌رسد سروصداي اين نامه به خصوص با ورود جان کري به وزارت خارجه بيشتر بوده است. آيا اين نامه براي حمايت از کري بوده است و مي‌تواند تاثيري در سياست آمريکا در قبال ايران بگذارد؟ اين‌ها سوالاتي است که با محمد فرهاد کليني، کارشناس ارشد مسائل استراتژيک در ميان گذاشته ايم که در زير اين گفت‌وگو را مي‌خوانيد:

اين نامه در فضاي سياسي آمريکا از چه اهميتي برخوردار است آيا افراد امضاکننده اين نامه از وزن لازم براي تاثيرگذاري بر سياست خارجي آمريکا و يا افکار عمومي داخلي آمريکا برخوردار هستند؟

اين نامه توسط برخي از مقامات نظامي سابق آمريکا که در حوزه ستاد ارتش آمريکا وهمچنين در بخش‌هاي آکادميک نظامي آمريکا وبه همراه برخي از ديپلمات‌هاي اين کشور تهيه شده بود وبنا به اعلام رسانه‌هاي غربي آنها در‌خواست نموده‌اند تا آمريکا يک رويکرد ديپلماسي محور داشته باشد و تاکيد کرده‌اند که اين تنها گزينه‌اي است که مي‌تواند مانع يک ايران مجهز به سلاح هسته‌اي و نيز وقوع جنگ جديدي در منطقه شود. نويسندگان مشخصا تاکيد کردند که موفقيت در اين مسير نيازمند گام‌هاي «دوجانبه» و «کاهش مناسب و به جاي تحريم‌هاي بين‌المللي عليه ايران است».

در اين نامه به ضرورت يک توافق‌نامه‌اي که بر اساس آن توقف غني سازي اورانيوم 20 درصدي و دادن اجازه براي بازرسي‌هاي سرزده بيش‌تر اشاره شده و ايران نيز از حقوق به رسميت شناخته شدن غني‌سازي اورانيوم به منظور مقاصد صلح‌آميز و نيز رفع تحريم‌ها برخوردارشود.

نکته مهم وجود ديدگاه‌هاي مختلف براي نحوه مواجهه با موضوع ايران هسته‌اي در محيط نخبگان آمريکا است. البته اطلاع داريد که همزمان لابي ايپک نيز با انتشار نامه‌اي از اکثريت سنا براي تشديد تحريم‌ها عليه ايران استقبال کرد.

حضور آقاي جان کري مي‌تواند فرصتي براي آمريکا باشد تا راه‌هاي گوناگون براي انتخاب يک رويکرد متعادل را بوجود آورد. در محيط آمريکا با توجه به ابعاد حرفه‌اي و صدا‌هاي گوناگون در موضوع هسته اي مي‌تواند مانور دولت جديد آمريکا را بالا ببرد.

آيا اين نامه مي‌تواند با تحولات در دستگاه ديپلماسي آمريکا و وزارت خارجه جان کري مرتبط باشد؟ آيا اين افراد خواسته اند دست او را در انجام تغييرات باز کنند؟

بديهي است که اين نامه تاثيرات خود را خواهد گذاشت ولي ميزان و شدت آن مهم است؛ آنها در اين نامه با توجه به اعلام رسانه‌هاي غربي گفته اند که اهداف کلي آمريکا و ديگر کشورهاي عضو 1+5 (روسيه، چين، انگليس، فرانسه و آلمان) بايد محدود کردن سطح غني‌سازي ايران به زير 5 درصد باشد، نه تعليق دائمي‌ آن و اضافه کرده‌اند که «از رئيس‌جمهور اوباما مي‌خواهند تا تيم جديد دولت را طوري هدايت کند که به مذاکرات جدي و پايدار با دولت ايران منجر شود و نهايتا توافق نامه اي حاصل شود تا مانع از يک ايران مسلح به سلاح هسته‌اي شود وبراي تحقق چنين توافق‌نامه‌اي ابتکار عمل و مصمم بودن هر چه بيش‌تررا تاکيد کرده‌اند».

محتواي نامه در اصل تغيير رويکرد از حوزه تقابل به تعامل را در‌خواست مي‌کند وحاوي يک نقشه راه محدود است. به نظرمي‌رسد اين امکان براي دولت جديد تا حدودي ميسر شده است. اکنون بايستي ديد که تغيير رفتار آمريکا چگونه در محيط جديد شکل مي‌گيرد.

اسنادي از ويکي ليکس منتشر شده که جان کري در سال‌هاي گذشته به دنبال برقراري کانالي مخفي براي مذاکره با ايران از طريق امير قطر بوده است؟ آيا تصور مي‌کنيد که جان کري همچنان برنامه پيشين براي مذاکره جدي با ايران را در دستور کار خواهد داشت؟ در اين صورت اين مذاکرات چگونه خواهد بود ؟

در سياست نمي‌توان بر اساس تصور حرف و يا احتمال گنگ قضاوت کرد . اساس هر گونه بررسي ابعاد مختلف دارد وصرفا با اسناد ويکي ليکس نمي‌توان قضاوت کامل کرد؛ بايستي در چارچوب تغيير عيني و ملموس رفتار‌ها و نتايج دقيق ارزيابي شده هر گونه اقدام و قدم‌ها را اندازه‌گيري کرد. بديهي است هر گونه تعامل همچنانکه رهبر انقلاب اسلامي اشاره کرده اند بايستي در چار چوب منافع ملي و مردم ايران باشد وغير از آن مردود است و رهبري اجازه نخواهند داد تا مناسبات به ضرر منافع مردم و تاريخ ايران هدايت شود لذا هر زمان صلاح دانستند و ارزيابي از تغيير رفتار آمريکا کامل شد بايستي کليه قواي سه گانه در امتداد آن حرکت کنند.

منبع: ديپلماسي ايراني


 كاريکاتور 
نويسنده : علي کاشي